ZA HLADNE ZIMSKE DANE: Kisela pileća juhica u tren oka!

Nasjeckajte, prodinstajte, ulijte vode i pustite da piletina učini svoje. Kad se iz stana krene širiti fini miris domaće hrane, susjedi će kucati na vrata, a vi ćete servirati tanjur više. Uz to je i zdrava, a vrijeme je gripe…

Sastojci

polovica pileća prsa
2 mrkve
komadić celera
manji korijen peršina
lišće peršina
lovorv list
glavica luka
dva režnja češnjaka
jaje
žlica kiselog vrhnja
sol, papar u zrnu
Postupak

Bilo bi idealno kada biste koristili domaće pile ili barem neotkoštena pileća prsa jer će juha imati bogatiji okus.

Celer narežite na kockice, a korijen peršina i mrkvu na kolutiće. Češnjak zdrobite nožem. Piletinu odvojite od kosti i također narežite na kockice.

Povrće stavite pirjati na malo masti ili ulja te dodajte prstohvat soli. Nakon pet minuta ubacite i meso pa pirjajte dok ne posvijetli sa svih strana.

Ulijte decilitar bijelog vina i pustite da ishlapi.

Dok čekate da se to dogodi, nabodite luk na vilicu i malo ga zapecite na ploči ili plinu te dodajte u juhu zajedno s kosti koja vam je ostala nakon što ste s nje skinuli meso.

Ubacite nekoliko zrna papra i list lovora.

Pustite da se polupoklopljeno kuha jedno pola sata do 40 minuta. Umutite jaje i kiselo vrhnje pa dvije tri minute prije kraja ulijte u juhu i žustro miješajte pa maknite s vatre, dodjate sitno narezani list peršina i postavite stol.

Drugu polovicu pilećih prsa možete iskoristiti u woku. Recept stiže uskoro!

Marijana Markelić (Vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari