FINO I ZABAVNO!

Grobničani skuhali najbolji gulaš ali pobjednici su svi: 2. Špažićarski maškarani kotlić donio obilje smijeha i veselja!

Danas je u Kostreni održan 2. Špažićarski maškarani kotlić

Okupilo se 12 sjajno raspoloženih ekipa koje su odmjerile snage u kuhanju gulaša od veprovine.

Prema mišljenju stručnog žirija kojeg su činili kuhar Zoran Zec, meštar Sandi i meštar od kotlića Vladimir Jurić, najbolji gulaš skuhala je Mesopusna kumpanija Grada Grobnika.

Za titulu pobjednika borile su se i Škrljevske maškari, Mesopusna kompanija Pašac, Čiket Rijeka, Pikići Rijeka, Pehinarski feštari, Maškarana maneštra Radio Rijeke, Karnevalska grupa Draške maškare koja je kao i domaćini Špažićari imala po dvije ekipe.

Organizatori su za sve sudionike pripremili drva, kotliće i osnovne namirnice za gulaš dok su se maškarani kuhari morali pobrinuti za ostale namirnice – prije svega začine koji će upravo njihov gulaš učiniti pobjedničkim.

Uz pobjedničku ekipu – Maškaranu kumpaniju Grad Grobnik, drugo mjesto osvojila je ekipa Radio Rijeke Maškarana maneštra a treće mjesto pripalo je prvom sastavu kostrenskih Špažićara.

Osim finog gulaša, u Žurkovu danas nije nedostajalo ni dobre zabave za koju se pobrinuo bend Cukar&Caffe. Zabava se u Kostreni nastavlja i večeras, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji na trećim Maškaranim tancima uz grupu Venus.

Sutra popodne od 15 sati Narodnom čitaonicom u Kostreni zavladat će male maškarice na tradicionalnoj popodnevnoj Dječjoj reduti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari