SVAKA ČAST MLADIĆU

Heroj iz Međimurja posjetio lane koje je spasio od utapanja: ‘Uplašeno je, ali živo i i zdravo’

emedjimurje

Ivan Mezga skočio je 6. lipnja u muljevitu Muru i spasio bespomoćno lane od utapanja

Jedan običan, skroman mladić iz međimurskog naselja Slakovec preko noći je postao junak. Ivan Mezga (21) tog je 6. lipnja skočio u muljevitu Muru i spasio bespomoćno lane od utapanja.

U pothvatu su mu pomogli i prijatelji s kojima je tada bio na rijeci Muri, Iva i Karlo. Nakon što su ga spasili, odmah su pozvali lovačko društvo i po njega je stigao lovočuvar iz Šenkovca koji je na kraju lane udomio, piše emedjimurje.net.hr.

Neizmjerno je zahvalan lovočuvaru i njegovoj obitelji koja je udomila lane i brinu o njemu.

“Lane je super, ali je jako uplašeno i treba vremena i strpljenja. Reagira na svaki pokret ili glas, stvarno treba biti oprezan. Kad odraste, lovac mi je rekao da ga vodi u pravi dom, odnosno prirodu. Moram reći kako sam sretan što se o lanetu tako dobro brinu, puno vremena provode s njim, a najviše njegova kći. Da se toliko ne brinu, ne znam kako bi to maleno biće uopće preživjelo. Predivni su ljudi, veliko im hvala na svemu”, rekao je Ivan.

Njegov herojski čin osvojio je srca brojnih Međimuraca, ali i šire. Nedugo nakon objave članka, pristigla je lavina reakcija, a stižu još i danas, piše emedjimurje.net.hr.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari