FINO, FINO!

Isprobali smo za vas proljetno gastro-vinsko putovanje u restoranu i baru Faro

Stiglo je proljeće i u restaurant & lounge baru Faro u Dramlju, poznat po tome što njihove domaće i svježe namirnice na jelovniku prate trenutnu sezonu pa je kreiranje novog proljetnog menija za ovaj restoran prirodan slijed događaja

Svečano predstavljanje novog proljetnog menija podrazumijevalo je jedinstveno gastro-vinsko putovanje uz kulinarsku palicu chefa Dragana Baića i renomiranog vinara i vlasnika Vinske kuće Pavlomir, Miroslava Palinkaša.

Paletu svježih i raskošnih okusa jela i vina dodatno je začinila atmosfera restorana koji se nalazi tik uz more, dajući gostima osjećaj da morsko plavetnilo promatraju s palube broda.

Gastro doživljaj od 5 sljedova uz vrhunsko vino Vinarije Pavlomir

Ovaj gastro doživljaj se sastojao od 5 sljedova, a uz svako jelo ponuđeno je odgovarajuće vrhunsko vino Vinarije Pavlomir iz obližnjeg Novog Vinodolskog.

Menu je započeo sa sočnom bruschettom s carpacciom od jadranske tune, wasabijem i umakom od soje uz čašu rosea Ružica Vinodola.

Za predjelo je slijedila Jakobova kapica na kremi od cvjetače s hrskavom pancetom uz čašu pjenušca San Marino te domaće šurlice mamice Anice s kvarnerskim škampima, cherry rajčicama i pinjolima uz čašu žlahtine Grand Cu.

Za glavno jelo, nakon okusa mora na stolu je uslijedio domaći biftek Faro u maslinovom ulju i citrusu uz pire krumpir s tartufima i čašom vina Cabernet Sauvignon Barrique 225.

Na samom kraju, zasladili smo se „čokoladnom dekadencijom“ s kremom od vanilije i šumskim voćem uz čašu žutog muškata.

Vrhunske i kreativne gastro delicije

S uzbuđenjem smo iščekivali svaki novi slijed jela, a za vrhunske i kreativne gastro delicije zaslužan je novi chef, iskusni kuhar Dragan Baić:

„Za mene je kuhanje umjetnost u koju ulažem cijelog sebe. Svaki sastojak, svaki okus, svaki tanjur predstavlja platno na kojem mogu izraziti svoju strast i ljubav prema gastronomiji. Imam izuzetnu sreću što imam priliku raditi u restoranu koji cijeni autentičnost i kvalitetu te raznolikost kuhinja, koji se oslanja na lokalne domaće i svježe namirnice. Na taj način moj tim i ja uvijek težimo otkriti najbolje sastojke i kombinacije.“

Vina Pavlomir upotpunila svaki tanjur

Renomirani vinar Miroslav Palinkaš pobrinuo se pak za odabir vina Pavlomir koji su upotpunili svaki tanjur i naglasili pritom njegove najbolje karakteristike:

„Krenuli smo s pjenušcem Grasecco od sorte Graševina koji je dobio srebrnu medalju na Međunarodnom festivalu pjenušaca u Višnjanu. Drugi pjenušac, koji je išao uz bruschette, bio je Rose koji se može pohvaliti zlatnom medaljom na natjecanju u Višnjanu i srebrom u Dalmaciji.

Treći pjenušac od Žlahtine je najnagrađivaniji pjenušac Pavlomira, proglašen šampionom autohtonih sorti Hrvatske na manifestaciji “Vina od davnina”. Na Vinistri je zaslužio srebro, na Decanteru u Londonu je bio najbolje ocijenjeni hrvatski pjenušac, a u Višnjanu je dobio zlatnu medalju.

Slijedila je Pavlomir Žlahtina Grand Cru, zlatna na “Vinu od davnina” i najbolje ocijenjena Žlahtina na Vinistri. Potom je došao na red Cabernet Sauvignon 225 koji je nagrađivan zlatnim i srebrnim medaljama, a u Londonu je zaslužio broncu. Naša vina u rangu su od zlata do bronce. Posljednje vino na predstavljanju je bio Muškat žuti, desertno vino. Ne prođe niti jedan sajam da ne dobije zlatnu medalju, a sva naša vina imaju deklaraciju vrhunskih vina na Zavodu za vinarstvo Republike Hrvatske.„

Restaurant & lounge bar Faro podigao ljestvicu gastro-eno scene

Dramaljski restaurant & lounge bar Faro ne samo da je otvorio novu sezonu nego je ovime i podigao ljestvicu gastro-eno scene crikveničke rivijere, ali i cijele županije.

Ukoliko i vi želite uživati u ukusnim gastro delicijama i vrhunskim vinima, ali i predivnom ambijentu i pogledu, Faro Bar trenutno nudi promotivnu cijenu ovog vrhunskog menija za 55 eura po osobi (uključujući i vina), ali i redovnu proljetnu ponudu po svačijem guštu.

Svoje mjesto možete rezervirati na brojeve 098 224 518 ili 099 333 7555, ili posjetiti ih na adresi Gajevo šetalište 50, Dramalj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari