JESTE LI ZNALI? Klor i more mogu dodatno iziritirati osjetljivu kožu. Evo što vam je činiti!

Photo: Ilustracija/Novi Vinodolski (Nel Pavletic/PIXSELL)

Ako imate dermatitis i planirate se kupati u bazenu ili moru obratite pažnju na ove 4 stvari

 

HIDRACIJA POMAŽE

Iako nam se čini da s rashlađujemo dok plivamo, tijelo se ustvari zagrijava i znoji. Zato je bitno dobro se hidrirati prije ulaska u vodu ili more kako bi koža zadržala vlagu i kako bismo izbjegli reakciju.

KLOR MOŽE POMOĆI I ODMOĆI

Klor je najčešći dezinficijens koji se koristi u bazenima. Kod nekih osoba s dermatitisom klor pogoršava simptome, dok ih kod nekih ublažava. Obratite pozornost kako na vašu kožu dijeluje klor.

NE ŠTEDITE NA KREMI

Sa sobom na odmor ponesite dovoljnu količinu kreme koju koristite i sat vremena prije ulaska u vodu ili more obilno se namažite. Također tuširajte se odmah nakon plivanja, no uvjerite se prije toga da je voda u tušu svježa, a ne ustajala. Ne zaboravite se dobro osušiti ručnikom nakon tuširanja i namazati kremom.

ŠTO KAD KOŽA SVRBI?

Vrlo je važno oduprijeti se češanju jer će ono samo pogoršati stanje i razbuktati upalu. Pokušajte ublažiti svrbež kremom koju ćete umasirati u kožu. Ako se baš morate počešati to učinite jagodicom prsta nikako noktom. Također vodite računa da su vam nokti uvijek podrezani i čisti kako biste izbjegli infekcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari