REZULTATI ANKETE

KOJI JE IDEALAN BROJ SEKSUALNIH PARTNERA? Evo što je reklo 1000 žena i 1000 muškaraca

Ilustracija

Anketa je pokazala i da još uvijek postoji društvena stigma oko percepcije promiskuiteta među spolovima

Anketa koju je provela britanska stranica za upoznavanje Illicit Encounters otkrila je idealan broj seksualnih partnera koje bi osoba trebala imati. U anketi je sudjelovalo tisuću žena i tisuću muškaraca, a više od 52 posto njih smatra da bi taj broj trebao biti 13, prenosi Magazin Net.hr.

Prema podacima istraživanja, neke ljude u novoj vezi može odbiti činjenica da im je bolja polovica imala više od 18 seksualnih partnera tijekom života, s čime se slaže 73 posto ispitanika. Neki to vide kao znak da bi netko mogao biti nevjeran ili da ih je teško zadovoljiti.

Anketa je pokazala i da 67 posto žena laže o broju svojih seksualnih partnera, a isto radi samo 13 posto muškaraca. Stručnjaci nagađaju da su žene opreznije u dijeljenju svojih seksualnih podviga kako bi se činile konzervativnijima prema suprotnom spolu.

Nadalje, čak 77 posto muškaraca spavalo bi s nekime na prvom spoju ako postoji kemija, dok bi isto učinilo 39 posto žena.

Nitko ne želi biti samo još jedan u nizu

Zanimljivo je što 59 posto ispitanih muškaraca smatra kako velik broj seksualnih partnera nekoga čini manje poželjnim, a isto misli 46 posto žena. Taj podatak sugerira da još uvijek postoji društvena stigma u pogledu percepcije promiskuiteta među spolovima.

Samo 31 posto ispitanih želi znati seksualnu povijest svoje bolje polovice, što ukazuje na to da se ljudi radije ne bi suočili sa svojim osjećajima u vezi s tim pitanjem, posebno ako im se odgovor ne sviđa.

“Kada muškarac ima podužu listu seksualnih partnerica, to mi je znak za uzbunu. Bojala bih se da se radi o ženskarošu i ne bih vjerovala njegovim namjerama”, objasnila je 33-godišnja Sofia koja je sudjelovala u anketi.

S druge strane, 56-godišnji Henry ima sasvim drugačije mišljenje. “Mislim da vas raznolikost partnera nauči puno o vođenju ljubavi. To je avantura i pruža vam iskustvo, savršena kombinacija za nevjerojatan seks”, izjavio je.

Stručnjakinja za seks i veze Jessica Leoni tvrdi da veliki broj seksualnih partnera mnoge odbije jer nitko ne želi biti samo još jedan/jedna u nizu. U isto vrijeme, rijetki žele izlaziti s nekime tko jedva ima iskustva.

“Trinaest partnera je idealan broj i jamči da ćete završiti u krevetu s nekim iskusnim, avanturističkim i otvorenim”, zaključila je, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari