LIBURNICON 2016.: Brrrrrr… glavna tema atraktivnog opatijskog Festivala fantastike je – postapokalipsa!

Počasni gosti Festivala su poznati britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson te slavni ruski pisac Dmitry Glukhovsky, autor hit-romana „Metro“

Jedanaesti Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” održat će se od 19. od 21. kolovoza 2016. u posebno uređenom prostoru Osnovne škole “R. K. Jeretov” u Opatiji

Organizatori su, kao i svake godine do sada, pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila pretpoznatljivim u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire.

liburicon_pr_fotka (1)
Na organizaciji festivala radi tim od 20-ak mladih organizatora iz opatijske udruge “Kulturni front”, a pomaže im i preko 50 volontera i suradnika

Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama, te brojnim društvenim igrama, a sve u skladu sa glavnom temom ovogodišnjeg Liburnicona – postapokalipsom.

Kao i svake godine, i ove očekujemo cijeli niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Elvio Baccarini, Igor Čatić, Ivan Šimatović, itd.) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gosti Liburnicona 2016. su poznati britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson, konzultant i stručni savjetnik za predviđanje budućih trendova u kompanijama i institucijama kao što su Coca-Cola, IBM, Ikea, Imperial College, London Business School, McDonald’s, McKinsey & Company, Ministry of Defence, RAND, Samsung i Shell, te čuveni ruski pisac Dmitry Glukhovsky, autor revolucionarnog serijala Metro smještenog u tunelima podzemne željeznice postapokaliptične Moskve, prema kojem je napravljena i jedna od poznatijih suvremenih FPS igara, Metro 2033.

Na Liburniconu se očekuje preko tisuću posjetitelja iz cijele Hrvatske ali i inozemstva, a bogati program biti će će namijenjen svim dobnim skupinama: od zabavne i kreativne dječje čarobnjačke škole sa raznovrsnim edukativnim sadržajima, originalnih Liburniconskih igara, radionica i kvizova do izvrsnih predavanja i prezentacija koji će zadovoljiti svačije ukuse.

Uz sve navedeno, posjetitelje očekuje bogati nagradni fond sponzora, te raznolika ponuda izlagača. Posebno se treba naglasiti glazbeni program obilježen koncertima rock cover benda Cherrybombz iz Pule i kultnog riječkog bend PHC.

Na organizaciji festivala radi tim od 20-ak mladih organizatora iz opatijske udruge “Kulturni front”, a pomaže im i preko 50 volontera i suradnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari