GENERACIJA KOJA SE NE SEKSA: ‘Mladima danas je seks manje važan jer postoji više načina da se zabave’

Generacija Y (rođeni 80-ih) i iGeneracija (rođeni 90-ih nadalje) manje su sekusalno aktivni u usporedbi sa generacijom X

Današnji 20-ogodišnjaci se manje seksaju nego prijašnja generacija. Naime, novo istraživanje je pokazalo da oko 15 posto mladih između 20. i 24. godine nije imalo seksualno iskustvo prije 18. godine.

S druge strane, u generaciji X u toj dobi seksualno iskustvo nije imalo tek šest posto.

Sve je to dio kasnijeg sazrijevanja, tvrdi voditeljica istraživanja i autorica knjige ‘Generacija Ja’ Jean Twenge.

“Danas mladi duže žive s roditeljima, više studiraju i samim time se dob zapošljavanja i ulaska u brak produžuje”, objasnila je Twenge. Osim toga, dodaje kako postoji mogućnost da i tehnologija ima veze s time.

“Ako provodite više vremena dopisivajući se s prijateljima umjesto uživo, imat ćete i manje prilika da se spetljate s nekim. Budući da ima više načina da se zabavite, seks postaje manje važan, odnosno samo jedan od mogućnosti na listi”, rekla je Twenge.

Istraživanje koje je provela zajedno sa svojim suradnicima uključivalo je podatke prikupljene između 1989. i 2014. Zaključili su da su mladi danas – generacija Y (rođeni 80-ih) i iGeneracija (rođeni 90-ih nadalje) – manje sekusalno aktivni u usporedbi sa generacijom X (rođeni u 60-ima i 70-ima).

Otkrili su i da je kod žena seksualna želja veća nego kod muškaraca, kod bijelaca više nego kod crnaca te kod onih koji nisu pohađali fakultet u odnosu na one koji jesu.
Vijesti.hr
Foto: RTL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views