Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Od 7. do 13. listopada u Rijeci će se održati Dječji tjedan, za koji je Grad Rijeka u suradnji s partnerima pripremio bogat program.

Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo u suradnji s udrugama i ustanovama grada Rijeke je uz obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna pripremio niz prigodnih aktivnosti u kojima učestvuju odrasli i djeca. Bogatim programom, koji uključuje radionice, predstave, ali i humanitarne akcije i aktivizam, želi se skrenuti pažnja na prava i potrebe djece. Dječji tjedan ove je godine posvećen 30. obljetnici Konvencije UN-a o pravima djeteta te 30. godišnjici akcije Gradovi – prijatelji djece.

Tako će mališani u pratnji svojih roditelja moći 11. listopada u 18 sati te 12. listopada u 11. i 18 sati moći pogledati višestruko nagrađivanu predstavu “Avanture maloga Juju“, dok je Gradska knjižnica Rijeka primila izložbu o dječjim pravima, koja će se moći pogledati od 7. listopada.

Za učenike 5., 6. i 7. razreda osnovnih škola grada Rijeke Glazbeno-scenska udruga „Ri-Stars“ će na interaktivan način predstaviti knjigu „Nova sam u školi“.

Bogat program posvećene 30. obljetnici Konvencije UN o pravima djeteta pripremilo je Društvo naša djeca Rijeka. Mladi članovi udruge crtat će po pločniku, sudjelovati u putujućoj terenskoj radionici Mladih čuvara okoliša te organizirati dječji forum. Najzanimljivije događanje svakako je biciklijada, romobilijada, rolerijada te ulične utrke, koje će se održati u subotu, 12. listopada od 9,30 do 12,30 sati na Korzu.

Astronomski centar Rijeka također je pripremio prigodni program posvećen temi Mjeseca. Tako će se 9., 10. i 11. listopada u 18 sati, a u subotu, 12. listopada u 11 sati u digitalnom planetariju prikazivati program namijenjen djeci. Najmlađi koji više vole sportske aktivnosti u terminima za građanstvo moći će koristiti Bazene Kantrida.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka u četvrtak, 10. listopada od 18 do 19,30 sati za osnovnoškolce organizira likovnu radionicu „MuMA – Muzejski mali atelje“, dok je u srijedu, 9. listopada i petak, 11. listopada od 17 do 19,30 sati na rasporedu dramska radionica „Dramci iz Guvera“.

Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece Portić će u subotu, 12. listopada u 10 sati otvoriti Trg sv. Barbare u sklopu projekta “Trg svete Barbare djeci”. Projekt se realizira uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska  prijestolnica kulture.

Dom mladih Rijeka održat će se niz aktivnosti namijenjenih učenicima osnovnih škola, od astronomskih, modelarskih i kreativnih radionica do igraonice društvenih igara. U ponedjeljak, 7. listopada u 19 sati održat će se radionica „Zagledajmo se u zvijezde“, u srijedu, 9. listopada u 18 sati  modelarska radionica „A je to“ i tabletop igraonica, a u petak, 11. listopada u 18 sati likovna radionica „Kreare šašare“. Za sudjelovanje u radionicama potrebno je ispuniti online prijavnicu koja se može pronaći na stranicama Doma mladih Rijeka.

Prirodoslovni muzej Rijeka za predškolce te učenike nižih razreda osnovne škole organizira besplatne radionice „Priča o bjeloglavom supu“, „Noćni letači“ te „Malac muzealac“. Za prvu radionicu prijave se mogu podnijeti putem e-maila anita@prirodoslovni.hr, a za druge dvije putem e-maila tamara.kosanovic@prirodoslovni.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari