Mladi od 15 do 29 godina! uskoro počinje besplatna edukacija “Znanjem do (samo)zapošljavanja

U tijeku je prijava za nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina za besplatnu edukaciju Znanjem do (samo)zapošljavanja  kojom će polaznici ojačati socijalne, informatičke i profesionalne vještine.

Navedena dobna skupina se smatra ranjivom, jer zbog nedostatka radnog iskustva teško pronalazi prvo zaposlenje. Kroz ovaj obrazovni program dobit će jednaku mogućnost da se uključe i razvijaju svoje vještine i znanja te ih široko primjenjuju na tržištu rada.

Edukacija u Centru tehničke kulture Rijeka, Školjić 6, počinje u ponedjeljak 2. ožujka i trajat će do 10. travnja. 2020. godine. Teme radionica bit će prilagođene polaznicima i njihovim potrebama kako bi se postigla potrebna razina individualiziranosti programa.

Šesnaest polaznika na radionicama će naučiti kako pripremiti životopis u Europass formatu te ukazati na ono što poslodavcu treba istaknuti i kako se predstaviti na natječaju za posao. Učit će i osnove poslovnog komuniciranja na engleskom, dok će tijekom informatičkih radionica učiti  Osnove računala, Word, Excel i Internet te će na kraju edukacije imati mogućnost polaganja ispita. Polaznici koji ga uspješno polože ostvariti će pravo na, kod poslodavaca cijenjenu, ECDL diplomu (EU priznata verifikacija informatičkih znanja i vještina).

Polaznici će naučit će kako koristiti nove tehnologije u poslovnom okruženju – društvene mreže,  poslovna komunikacija, elektronska pošta, digitalna fotografija i izrada web stranica, E-bankarstvo, Google poslužitelj i njegove mogućosti, ali i koje su mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja.

Na edukaciju se mogu prijaviti nezaposlene mlade osobe,  a za dokaz je potrebno dostaviti potvrdu o nezaposlenosti od HZZ-a ili HZMO-a. Edukacija je za polaznike koji ispunjavanju uvjete besplatna, no potrebna je prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari