290. BROJ 'VALA'

Na Kantridi predstavljen novi broj kultnog časopisa Val, okupili se njegovi novinari, fotoreporteri i uzvanici

“Zadovoljni smo što Val raste, što ga je na kioscima nestalo već u jutarnjim satima, hvala svima koji su ga danas kupili, kao i onima koji pitaju kad će sljedeći broj!”, istaknuo je njegov glavni urednik Davor Štimac

Na Kantridi je u neformalnom ozračju održana prezentacija novog Vala, odnosno njegovog 290. broja. Vlasnik konobe Ribica, Robert Barbalić, ugostio je Valovce, prijatelje i novinare, a prisutnima se obratio glavni urednik izdanja Davor Štimac.

Suradnja s Jutarnjim listom počela je prošle godine izlaskom broja 289., a nastavila se ovogodišnjim izdanjem koje na 24 stranice govori o Rijeci nekad i sad. Novinarski oštro komentira društvene promjene i sadašnji trenutak u gradu i Hrvatskoj.

Magazin Val je kao i uvijek kontroverzan, na naslovnici Snježana Nemarnik u kasnim pedesetim viđena fotoaparatom Rina Gropuzza pokazuje za neke previše, a neke premalo, kao što to čine i tekstovi u kojima se Valovi kolumnisti bez zadrške bave UDBA-om, ostarjelim komunjarama, terorom ikavice, Titom, Tuđmanom, Galebom, Kolindom, Milanovićem, Plenkovićem, uspjesima gradskog groblja, ostavštinom EPK, stagnacijom grada.

„Zadovoljni smo što Val raste, što ga je na kioscima nestalo već u jutarnjim satima, hvala svima koji su ga danas kupili, kao i onima koji pitaju kad će sljedeći broj“, istaknuo je Štimac i dodao:

„Zahvale svima koji su pisali za ovaj broj, posebne čestitke Ediju Jurkoviću koji je jučer dobio Nagradu grada Rijeke za izdanje monografije o Valu. Hvala svima koji nam čestitaju na ovom revivalu, ali i svima koji nas kritiziraju. Time nam odaju priznanje da smo ispred vremena u kojem živimo, kao što smo bili i prije tridesetak godina u davnim osamdesetima.“

Prezentacija novog Vala protekla je u veseloj atmosferi, a dirljiv je bio trenutak podsjećanja na u posljednjih godinu dana tri preminula Valovca Vranu, Soprana i Mrkog kojem je i posvećen podlistak ovog izdanja vala – Crni Val.

Za idući tjedan je najavljeno i web izdanje ovog 290. broja u kojem će uz tekstove dostupne u tiskanoj formi biti i novi tekstovi, pristigli nakon zaključenja ovog izdanja. Također će biti dostupne ntegralne verzije nekih drugih tekstova.

Druženje redakcije, autora tekstova i fotoreportera te posebnih uzvanika trajalo je do kasno, a fotografije u našoj galeriji dočaravaju atmosferu još jednog nezaboravnog Val događaja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja
Views Views