MORE HVALI, ALI...

Nije joj bilo na kraj pameti da drži smrt u rukama, a od ove se morske životinjice umire na stravičan način

Foto: Pixabay

Na internetu je moguće pronaći podatak koji kaže da plavoprstenaste hobotnice u sebi nose dovoljno otrova da ubiju čak 26 ljudi!

Kaylin Phillips Farruggio, američka agentica za nekretnine, mogla je smrtno stradati tijekom boravka na Baliju jer joj se učinilo zgodnim primiti u ruke jednu malu slatku hobotnicu.

Naime, ta mala slatka hobotnica upućenima je itekako poznata kao jedna od najotrovnijih morskih životinja, čije “naoružanje” može u samo nekoliko minuta ubiti čovjeka, a smrt u većini slučajeva nastupa kao posljedica gušenja zbog paralize dijafragme.

“Otrov tetrodotoksin može dovesti do toga da su žrtve potpuno svjesne okoline, ali se ne mogu micati. Zbog paralize nemaju načina signalizirati da trebaju pomoć, odnosno ukazati na nevolju”, stoji, između ostalog, na Wikipediji u opisu plavoprstenaste hobotnice.

Plavoprstenaste hobotnice inače žive u Tihom oceanu, narastu najviše do 20 centimetara, a u pravilu se hrane račićima.

Na internetu je također moguće pronaći podatak da u sebi nose dovoljno otrova da ubiju 26 ljudi, a jednako je zastrašujuća i činjenica koja svjedoči da žrtve zapravo nemaju pojma da su pretrpjele ugriz, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari