NOVI ŽIVOT Liječnica Biljana pamtit će ovo Silvestrovo cijeli život: bebu porodila u dnevnom boravku

Bila je to prava filmska jurnjava. No, kad su stigli u Cabunu, porod je već počeo

U subotu na Silvestrovo, rano ujutro, Cabuna je dobila jednog novog stanovnika. Na svijet je stigla malena Vanesa. A sve je počelo kada je liječnica Biljana Vujnović Balta zaprimila poziv iz Cabune o porodu, piše Lokalni.hr.

“Telefonski poziv je bio da se radi o porodu. Sjeli smo u kombi i pravac Cabuna”, započela je priču Biljana Vujnović Balta, liječnica (vanjska suradnica) Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije.

Biljana je zajedno s vozačem Zvonkom Kovanecom i još jednim članom ekipe Danijelom Breščanskim krenula put Cabune. Bila je to prava filmska jurnjava. No, kad su stigli u Cabunu, porod je već počeo, kažu iz Virovitičko-podravske županije.

“Nama se to rijetko događa. Znamo što trebamo napraviti, no taj posao ne radimo, ali ako se mora… Osim toga, to nisu bili niti bolnički uvjeti, u subotu je to bilo kao da smo bili u dnevnom boravku. Na kraju smo uvijek svi sretni i zadovoljni, jer važno je da porod i zdravlje djeteta bude OK”, rekla je nasmiješena Biljana Vujnović Balta.

Ovo je 25-godišnjoj majci iz Cabune bio drugi porod. Na Silvestrovo je rodila zdravu djevojčicu, Vanesu.

“Do sada sam imala pet ili šest takvih slučajeva. Iako to nama nije posao, znamo kako postupati”, zaključila je Biljana. Sretna jer je uz njenu pomoć, svijet ugledao jedan novi život, jedna malena Vanesa, piše Lokalni.hr.

Vijesti.hr
Foto: Kristijan Toplak/Virovitičko-podravska županija

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari