PLES, DA ILI NE?

Otkrivamo smijete li organizirati maturalnu večer

Dobra epidemiološka slika posljednjih je tjedana došla do ukidanja većine restriktivnih mjera u Hrvatskoj. Ponovno rade shopping centri, kafići i restorani, a krštenje djeteta ili svadbu više ne morate slaviti u krugu samo uže obitelji. Ovih smo se dana stoga upitali – a što je s maturalnim večerima? Iz HZJZ-a nam kažu kako se njihove preporuke za catering odnose upravo i na zabavna slavlja poput maturalnih večeri, piše srednja.hr

Ljetni maturalni ples uz 200 do 300 ljudi

Ako maturalnu večer planirate organizirati, recimo, između 15. lipnja i 1. srpnja, u zatvorenim prostorima može biti i do 200 ljudi, a na otvorenim do 250. Ako vam se pak ne žuri, pa ćete nakon 1. srpnja uživati u ljetnim temperaturama, na maturalnoj večeri moći će u zatvorenom biti najviše 300, a ako se organizirate na otvorenom, čak i do 500 sudionika.

Maksimalan broj sudionika u zatvorenim i otvorenim prostorima

Dok ove brojke zvuče dosta obećavajuće, veličina objekta u kojem ćete organizirati maturalnu večer je od presudne važnosti. Naime, po osobi treba osigurati najmanje 4 kvadratna metra – gdje broj osoba uključuje ne samo sudionike već i organizatore te osoblje koje sudjeluje u organizaciji, primjerice, pripremi hrane i pića.

Osim toga, i dalje stoje opće preporuke. Svima bi trebalo biti dostupno sredstvo za dezinfekciju ruku s udjelom alkohola ne manjim od 70%.

Zaposlenici bi trebali imati maske i rukavice te adekvatno pripremiti prostor

Nadalje, HZJZ ima i detaljne preporuke za organizatore slavlja i zaposlenike koji će dostavljati hranu. Oni bi tako trebali nositi zaštitne rukavice i zaštitne maske, a prostor u kojem se organizira zabava, ako je na zatvorenom, treba redovito biti prozračivan i po mogućnosti opremljen klima uređajima za stalnu ventilaciju zraka, piše srednja.hr.

Ostale preporuke HZJZ-a možete pregledati u dokumentu na ovoj poveznici.

foto: Maturalna večer, Treća ekonomska škola | privatna arhiva

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views