VEĆINA PLAŽA BESPLATNA

Ovaj otok slovi za luksuzniju destinaciju koja nije baš za svakog, ali… Ležaljka na plaži za 20 kuna!

Većina plaža posve je besplatna za posjetitelje pa kupanje i sunčanje ne košta ništa. A ako želite unajmiti ležaljku, to košta 2,5 eura, isto kao i unajmljivanje suncobrana

Cipar slovi za turističku destinaciju na koju dolaze bogatiji gosti, ali tamošnje cijene ne govore da je baš tako. Primjerice, da bi iz turističkog naselja Ayia Nape došli do tri kilometra udaljene plaže Nissi, jedne od najpoznatijih i najpopularnijih na otoku, treba platiti 1,50 eura za autobus ili šest eura za taksi, piše Blic.

Većina plaža na Cipru posve je besplatna za posjetitelje pa kupanje i sunčanje ne košta ništa. A ako želite unajmiti ležaljku, to košta 2,5 eura, isto kao i unajmljivanje suncobrana. Što se tiče cijena hrane i pića u barovima i restoranima, one su neznatno više nego u Grčkoj.

Cijene u rangu onih na grčkim otocima

Cijena popularnog sepcijaliteta, gyrosa, na uličnim štandovima je šest do sedam eura, a što se tiče cijena pića – ledena kava i točeno pivo su pet do šest eura, dok su kokteli oko osam eura.

Na spomenutoj plaži Nissi burgeri i tortilje prodaju se za pet eura, dok na razvikanijoj plaži Konnos sve to košta četiri eura više. Na plaži Konnos naplaćuje se i tuširanje, i to 50 centi, dok je na drugim plažama upotreba tuša besplatna. Cijene na Cipru, koji ne slovi kao tursitička destinacija baš za svakoga, cijene ipak nisu toliko visoke i otprilike su u rangu s onima na grčkim otocima, piše beogradski Blic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari