Ovaj petak javna zdravstvena akcija i besplatno testiranje na alergije u ZTC-u

Ovaj petak održati će se javna zdravstvena akcija “Alergični na alergije”, koju provodi Klinika za dermatovenerologiju riječkog KBC-a, uz potporu domaće farmaceutske tvrtke Jadran galenski laboratorij.

Gotovo trećina stanovništva ima poteškoća s alergijama, a jedan od najrasprostranjenijih alergena upravo je ambrozija.

Stoga će na javnom događanju za građane liječnici davati savjete i educirati prisutne o alergijama te ih besplatno testirati na alergen ambrozije. Ujedno će se građani upoznati i s aplikacijom “Alergični” za mobilne telefone, koja je besplatna i omogućuje građanima da fotografiraju područja s ambrozijom, a aplikacija fotografiju s točnom geografskom lokacijom detektira na karti i omogućuje dodatan izvor informacija nadležnoj jedinici lokalne i regionalne samouprave.

Događanje će se održati u Zapadnom trgovačkom centru u Rijeci, u Zvonimirovoj ulici 3, etaža -1, kod trgovine Elipso, u petak, 6. rujna, od 11 do 14 sati.

Ova akcija ima za cilj podizanje svijesti o alergiji na pelud ambrozije, koja smanjuje kvalitetu života mnogim ljudima, stoga je svakako preporučite rodbini, prijateljima i susjedima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja