OVE EMOCIJE MORATE VIDJETI: Odgovori dječice načas odvojene od njihovih majki rasplakali bi i one najtvrdokornije!

Odvojili smo majke i djecu u različite prostorije i propitali ih kakav je njihov odnos. Majke su, kao i obično, prema sebi bile strašno kritične. No odgovori njihove djece razoružali su ih

One su glumice, zubarice, pravnice. Po svojim poslovima svjetovima udaljene. Ali postoji svijet koji je svima njima zajednički, satkan od čiste ljubavi – svijet majki. U isto vrijeme prelijep i težak. Pun preispitivanja, rade li sve kako treba.

“Ja sam predana, možda sam malo control freak. Nedostaje mi možda opuštenosti, još uvijek jako mjerim što je jela, što je pila, da li se počešljala. Koliko je jela, da li je jela dovoljno zdrave hrane. Da li je jela baš u četiri ili u pet”, kazala je Nataša Dangubić, glumica.

“Iz jednog emotivnog aspekta bih rekla da sam nježna, možda malo i prepopustljiva. Najviše si zamjeram što ponekad, i zapravo za to nema opravdanja, zbog umora i te neke poslovne rutine koja čovjeka naprosto izrauba, nemam dovopljno koncentracije za vrijeme provedeno s njom”, dodala je Zrinka Šamija, PR agentica.

“Nekad mi neki glasić govori nemoj, nemoj, nemoj, čekaj, čekaj, čekaj. Al’ onda, eto, brojim do pet, na šest, sedam već izgubim to strpljenje”, kazala nam je Anamarija Žigman, pravnica.

“Da strpljenje, strpljenja da. Mislim… da li fali… treba se potruditi, nije jednostavno, jer nekad bi mi htjeli da su djeca na našem nivou, da nas razumiju, u tom trenutku, jer sad kasnimo, žurimo, moramo se spremiti”, dodaje Anita Matić Delić, glumica.

“Strpljenja bi mi možda trebalo malo više i to se dosta često zapitam. Ja mislim da sam brižna, ali mislim da sam stroga i da dosta vičem. Mislim da oni to jako dobro znaju”, smatra Suzana Ott Mašić, zubarica.

Iako su svojoj djeci prijateljice, odgajateljice, učiteljice, prema sebi su majke ponekad prestroge.

Majke su prema sebi ponekad prestroge jer njihove mane njihova djeca ne vide

“Ponekad crtamo, pišemo zadaću, učimo, ponekad mi zavija ranu. I tako. Svaki dan, da. Po nekoliko, tri četiri, pet, šest, sedam puta. Za mene je moja mama anđeo”, kazala je Lola Jelčić, kći Nataše Dangubić.

“Mislim da je najluđa i stalno kasni. I mislim da je isto jako lijepa. Mislim da me jako voli i da ja nju jako volim”, dodala je Maša Rajković, kći Zrinke Šamije.

“Govorim joj da je volim jako, jako, jako puno. A ona tvrdi da ona mene voli više, al to nije istina. Ona je najbolja zato što me jako puno voli, pomaže mi”, kaže Jana Dasović, kći Anamarije Žigman.

“Moja mama je dobra i uvijek nam pomaže i igra se s nama i svašta. Dobra je prema nama”, dodaje Val Delić, sin Anite Matić Delić.

“Za svoju mamu bi napravila sve što ona kaže. Mamu volim najviše na svijetu”, rekla nam je Ema Mašić, kći Suzane Ott Mašić.

“Volim svoju mamu jer me pazi i dobra je i nikad me ne bi iznevjerila ili otišla od mene, uvijek bi mi pomagala”, kazao je Bruno Mašić, sin Suzane Ott Mašić.

Olakšanje, ponos i sreća. sigurno će se, kao sve majke, nebrojeno puta preispitivati, ali ne i po pitanju međusobne beskrajne i bezuvjetne ljubavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari