FINO, FINO!

OVO MORATE PROBATI! Tonka palačinke duginih boja – evo kako ih pripremiti!

Slane ili slatke, američke ili tanke, rolane ili u trokutu, punjene i zapečene ili samo namazane najdražim namazom – nema tko ne voli palačinke!

Pogotovo ako su napravljene s kraljicom mliječnih proizvoda – s našim domaćim Tonka svježim mlijekom sa hrvatskih pašnjaka, novo redizajniranog dizajna i odlikovano nagradom “Odabrale mame 2020.“, čiju svježinu čuva TetraPack ambalaža.

Mame uvijek znaju i biraju samo najbolje za svoje obitelji, pa ne čudi što je pun i bogat okus domaćeg Tonkinog svježeg mlijeka oduševio njihova najzahtjevnija nepca.

Riječka mama Iva Tomić Smojver (na Instagramu @sportlysweet) podjelila je s nama ovaj zanimljivi recept za slane i slatke palačinke duginih boja, koje će izgledom i okusom oduševiti sve klince!

Sastojci za 12-14 kom palačinka:
5 jaja
0,5 l Tonka svježeg mlijeka
150 g brašna
2 žlice škrobnog brašna
1 žlica ulja
prstohvat soli

Priprema:
Sastojke umutite u tekuće tijesto za palačinke, pa ga pustite sat vremena da odstoji u frižideru. Smjesu podijelite na 4 dijela. Za zelene palačinke vam treba malo skuhanog ili svježeg špinata, za crvene nekoliko žlica crvenog bobičastog voća, za plave malo borovnica, a za žute prstohvat kurkume. Sve sastojke izmiksajte u blenderu, pa ispecite palačinke.

Sastojci za crvene palačinke sa bobičastim voćem (za 4 palačinke):
100 g šumskog voća
1 žlica limunovog soka
1 žlica meda
aroma vanilije
svježe voće
100 g Tonka vrhnja za šlag
1 Tonka čvrsti jogurt ili 1 Tonka grčki Planinski jogurt
svježe nasjeckana menta

Priprema:
Na laganoj vatri napravite brzi džem od voća, meda i limunovog soka. Na kraju dodajte aromu vanilije. Palačinke poslužite sa svjezim džemom, voćem i čvrstim ili grčkim Tonka jogurtom. Za sladokusce, umutite 100 g Tonka vrhnja za šlag i pomiješajte ga sa jogurtom i poslužite uz svježe voće!

Sastojci za zelene palačinke od špinata sa gljivama (za 4 palačinke):
200 g vrganja
100 g slanutka
50 g Tonka čvrstog jogurta
1 žlica tahinija
1 žlica maslinovog ulja
prstohvat soli
1/2 soka od limuna
1 grubo ribana jabuka
rikola
tostirani suncokret

Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte vrganje 20-ak minuta. Odložite sa strane dok ne pripremite kremasti slanutak. U zasebnoj zdjelici pomijesajte tahini, čvrsti Tonka jogurt, jabuku, sol i limun. Na kraju dodajte kuhani slanutak. Zelene palačinke servirajte sa gljivama i žlicom kremastog umaka. Povrh pospite sezamom i sezonskom salatom!

Sastojci za žute rolice sa batatom, slanutkom i feta sirom (za 4 palačinke):
1 veći batat
150 g Tonka čvrstog jogurta
200 g feta sira
100 g kuhanog slanutka
50 g kuhanog špinata

Priprema:
Batat posolite, pa pecite u pećnici na 200 C oko 40 min. Kada je pečen, vilicom ga zgnječite u pire. Polovicu palačinke premažite pireom od batata, a polovicu čvrstim jogurtom. Povrh stavite nekoliko kockica feta sira i listove špinata. Slaganje zavrsite sa slanutkom, pa ih zarolajte, izrezite, posložite u posudu i poslužite.

Dobar tek želi vam vaša Tonka!
www.tonkamlijeko.hr

Iz naše mreže
Preporučeno
video dana
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari