OVOJ DJEVOJCI SU PSI SVE NA SVIJETU: Život posvetila spašavanju napuštenih ljubimaca!

Gloria je sve na svijetu svojim psima. Ima 18 godina i potpuno se razlikuje od ostalih tinejdžera. Svoj je život posvetila spašavanju napuštenih pasa. Dan joj počinje u 4 ujutro, ali nije joj se teško razbuditi, jer zna da je s nestrpljenjem čekaju razmahani pseći repići

Sammy, Rea, Nera i još 14 lajavaca veselih repova psi koji su križani sa srećom. Jer morala se u njihove tužne priče uplesti sreća da bi dospjeli u najnježnije ruke – Glorijine. Spašava ih s ceste i brine o njima, dok se ne nađe dobra ljudska duša.

“Cijepimo ih, čipiramo, steriliziramo, socijaliziramo i onda nakon toga oglašavamo dok se ne jave udomitelji”, ispričala je Gloria Malin.

Najčešće se pronađu dobri udomitelji. Kod Glorije psi ostaju dva do tri mjeseca.

“Pas može pružiti pse, pas može pružiti ljubav, iskreno prijateljstvo, podršku. Oni točno osjete kada me nešto boli, kada sam sretna, kad sam tužna”, rekla je Gloria.

Jer psi su čista ljubav. Za jedan blagi dodir oni daju pogled prepun zahvalnosti, koji kao da moli i obećaje. Ako ga uzmemo dat će sve što može. Prijateljski spušta uši očekujući da ih načuli zbog jednog – zauvijek dođi.

“Trudim se da im ovo bude kao da je dom i da ne osjete da su ostavljeni, da osjete da imaju nekog svog i da kroz najbrži mogući period nađu svoje ljude”, tvrdi Gloria.

A to može samo dobro, toplo i nestvarno biće poput Glorije. Njezini su roditelji s razlogom ponosni.

“Znam da radi to iz ljubavi i znam da je izuzetno veliko odricanje, jer kad je u nemogućnosti, onda joj ja pomognem i ja idem dolje. Znam da to ima izuzetno puno posla, to niej jedna. I s jednom životinjom se treba potruditi i treba brige, a kamoli kada je u pitanju desetak. Ipak su to živa bića”, rekao je Glorijin otac Zoran Malin.

“Divim joj se zbog toga što je tako poduzetna, što pomaže, što ima veliko srce za sve, što sve svoje vrijeme daje za to da psi budu dobro. Ljubav, hranu, diže se u četiri sata ujutro, što malo koje dijete bi bilo spremno se dići i čitav svoj život podrediti tome”, rekla je Glorijina pomajka Karmen Malin.

Žrtvovala je zbog toga druženja i izlaske izlaske, ali pravi prijatelji uz nju provode slobodno vrijeme.

“Ponosim se na nju, ona je odgovorna i različita je od ostalih 18-godišnjakinja. Odrekla se i djetinjstva i izlazaka i svega što imaju normalni tinejdžeri, ali ne, ona je svoj život posvetila životinjama i to je njezin poziv”, otkrila je prijateljica Klara Pili.

Osim pasa, Gloria jednako brižno brine o ovim neobičnim ljubimcima. Kućni štakor i činčila saveznici su joj u pozivu da se ljubitelji životinja pridruže prosvjedu.

“Da se u što većem broju u petak okupimo, u tri sata na trgu Bana Josipa Jelačića. Znači, 18.3. Zapravo kampanja i prosvjed je protiv ubijanja činčila radi krzna i radi smanjivanja roka psima u azilima za eutanaziju”, otkrila je Gloria.

Jer psi bi se, umjesto nakon 60 dana provedenih u azilu, novom odredom trebali uspavljivati nakon samo 15 dana.

Što na to reći nego složiti se s Churchillom – što više upoznajemo ljude, više volimo svoje pse.
Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari