RUTA DUGA 50 KILOMETARA

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO! „Epic Rides“ stiže u Njivice: Upoznajte biciklom ljepote Krka i sjajno se zabavite!

U subotu, 9. travnja, od 10:30 sati u Njivicama se održava „Epic Rides“,  – organizirano biciklističko događanje namijenjeno rekreativcima koji žele biciklom upoznati ljepote Hrvatske.

Tvrtka Adria Bike, organizator „Epic Rides“ organizirane vožnje, osmislila je rutu dugu 50-tak kilometara. Ona će sudionike provesti najljepšim putevima i cestama sjevernog dijela otoka Krka. Sudionici će voziti  označenom stazom. Na polovici staze dočekat će ih okrepna stanica, a cijelom vožnjom uz njih će biti nekoliko vodiča i vozilo za tehničku pomoć. Na kraju rute će se svi družiti uz obrok i piće. Adria Bike osigurava i e-bicikle za najam s kojim će doživljaj rute biti još ljepši i ugodniji.

Rekreacija i uživanje u ljepotama prirode

Odličan način za opuštanje

Vožnja biciklom, ma koliko dobar ili manje vješt biciklist bili, odličan je način da se opustite, zabavite, provedete kvalitetno vrijeme u prirodi sami ili u sjajnom društvu.

Ako pritom na raspolaganju imate i ekipu koja organizira cijelu vožnju… Uz to, brine o vašoj sigurnosti tijekom vožnje i omogućuje vam da unajmite bicikl ako ga nemate. Zaista nema razloga da se ne okušate i vikend ne provedete aktivno, zabavljajući se i otkrivajući ljepotu Hrvatske.

To možete napraviti već u subotu 9. travnja od 10.30 sati, kada se u Njivicama organizira biciklistička vožnja „Epic Rides“. Riječ je o biciklističkim vožnjama u organizaciji tvrtke Adria Bike, koja već više od 10 godina organizira razna biciklistička događanja u Hrvatskoj za profesionalne bicikliste, ali i amatere.  

Druženje i opuštanje sastavni su dio vožnje

Čista relaksacija i ugoda

Kako kaže Hrvoje Šepić, vlasnik Adria Bikea, tijekom pandemije želio je organizirati biciklistička događanja pogodna i za one koji nisu stalno na biciklu. Bilo da govorimo o mlađoj ili starijoj populaciji, već iskusnim biciklistima ili rekreativcima:

„Tijekom pandemije organizirati biciklističku utrku nije bilo lako, ali smo uspjeli. Tada mi se rodila zamisao da nekoliko puta godišnje organiziramo vožnje koje neće biti natjecateljskog tipa, već čista relaksacija, ugoda, dobra vožnja, zabava. I pritom ih locirati na predivnim lokacijama diljem Lijepe naše. Kako joj i ime kaže, mnogo je lijepih lokacija, cesta, cestica koje čovjek rijetko kada vidi. Vozeći se njima, još više upoznajemo sve ono što naša zemlja jest. Zato smo i dali ime ovim vožnjama „Epic Rides“, a glavna nit vodilja nam je „Upoznaj domovinu da bi je više volio“.“

Nezaboravne vizure

Upoznajmo Njivice i okolicu na biciklu

Biciklistička vožnja u Njivicama održava se s ciljem da okupi što više biciklista, kao i onih koji su spremni okušati se u ovom obliku aktivnosti iz cijele Hrvatske, ali i okolice. Da se sudionici dobro zabave, uživaju u vizurama i sa sobom nakon vožnje ponesu sjajne dojmove i uspomene.

„Mi organiziramo sve – svaku rutu osmišljavamo mi u Adria Bikeu i priprema se nekoliko tjedana. Sve  puteve sam sam izvozio kako bih se uvjerio da ih mogu proći svi – od amatera do profesionalnih biciklista. Nastojimo izbjeći bilo kakve tehničke zahtjevne dionice. A ako ih ponekad i ne možemo izbjeći – na samoj stazi upozorimo na njih i dovoljno su kratke da se mogu proći pješice. 

Otkrivanje skrivenih detalja

Moram reći da nam ogromnu podršku pruža i tvrtka Husqvarna koja nam je godinama partner u organizaciji svih utrka i evenata. Za „Epic Rides“ vožnju je potreban MTB, trekking ili gravel bicikl. Za sve one koji možda nemaju dovoljno kondicije ili treninga imamo i e-bicikle za najam. Sudionici vožnje dobivaju cijelu rutu unaprijed pripremljenu. Tijekom vožnje cijelo vrijeme prati iH I naše vozilo u slučaju da će ikome zatrebati pomoć. Pobrinuli smo se i za okrepu u vidu obroka i pića. budući da smo ovakve rute radili lani uvjeren sam da će svi kućama otići sjajno raspoloženi i sa super osjećajem.“

Još šest vožnji diljem Hrvatske

Osim Njivica, priča dalje Šepić, Adria Bike ovakvih će vožnji tijekom godine organizirati još šest u suradnji s turističkim zajednicama diljem Hrvatske. One su prepoznale ovaj sjajan projekt kojim se povezuje fizička aktivnost, druženje i upoznavanje s vizurama i ljepotama Hrvatske.

Više informacija o samim Epic Rides događanjima – datumima kada će se održavati i lokacijama – može se pronaći na stranici Adria Bikea, a kotizacije za utrku koje iznose 185 kuna mogu se kupiti putem sustava Entrio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari