CIJENE 30-50 KUNA

NJAM Kreću „Šetimane fritaja središnje Istre“; Donosimo detalje

Dana, 6. travnja 2022. godine, u Konobi Doma u Svetom Petru u Šumi održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Sanja Kantaruti – direktorica TZ središnje Istre, Svetlana Buljan – predsjednica ceha ugostitelja UO Pazin i Mihael Budak – ugostitelj / vlasnik Konobe Doma, a sve je prisutne pozdravio načelnik općine Sveti Petar u Šumi – Mario Bratulić.

Na navedenoj je konferenciji najavljen početak gastronomske manifestacije Šetimane fritaja središnje Istre, koja će se odvijati od 8. do 30. travnja 2022. godine u ugostiteljskim objektima TZ središnje Istre. U navedenom će razdoblju ugostitelji nuditi fritaje – tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, maslačak i medvjeđi luk uz, naravno, domaća jaja.

Cijene fritaja kretat će se od 30 do 50 kuna, a kušati ih možete u sljedećim ugostiteljskim objektima:

Agroturizam Stara štala: Fritaja s vazmenim lukom (škalonja) i domaćim sirom, Fritaja s vazmenim lukom (škalonja) i domaćom pancetom, Fritaja s plećkom (ili pancetom), Fritaja s maslačkom (divlji radić) i Fritaja s domaćom klobasicom i maslačkom | 30 kn

Konoba Dišpet: Fritaja sa špaletom i šarugama, Fritaja s pomidorima, lukom i špaletom i Fritaja s tartufima | 40 kn

Konoba Doma: Fritaja s pancetom i krumpirom, Fritaja s ombolom, medvjeđim lukom i sjemenkama od cuke i Fritaja sa špaletom, krumpirom i kravljim sirom| 50 kn

Konoba Jelenić: Fritaja sa šparugama i pršutom, Fritaja s divljim radićem i maslačkom i Fritaja sa špaletom | 50 kn

Tomažova konoba: Fritaja s tartufima, Fritaja sa špaletom, Fritaja s mladim lukom i pancetom i Fritaja sa špinatom i pršutom | 50 kn

Organizatori gastronomske manifestacije su Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin. Više informacija o manifestaciji dostupno je na poveznici – https://www.central-istria.com/hr/dogadjanja-events?id=2063.

Također, u istom razdoblju, Konoba Doma u Svetom Petru u Šumi, organizira i novo gastronomsko događanje – Mjesec supetarske špalete te će tom prigodom nuditi niz jela sa špaletom, među kojima izdvajaju Punjenu špaletu s jetrenom paštetom, Pljukance sa špaletom i crvenim radićem u teranu te Špaletu „giravolta“ s palentom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari