KUHALI ZA POTREBITE

Video | Pogledajte video: Što su to i za koga kuhali Ferlin, Krmpotić i Filipović?

‘Danas.. Za Vas’ novi je humanitarni projekt Crvenog križa Rijeka u sklopu kojeg će jednom mjesečno u Pučkoj kuhinji za korisnike kuhati poznate osobe.

Danas su uz pomoć kuhara i voditelja projekta Damjana Miletića kuhali riječki gradonačelnik Marko Filipović te radijski voditelji Robert Ferlin i Joso Krmpotić.

Pripremalo se 400 obroka

Pripremalo se 400 obroka za korisnike pučke kuhinje, beskućnike te potrebite pa su obroci tako dostavljeni pučkim kuhinjama Potok i Potok 2, Belveder, prihvatilištima za beskućnike Oaza i Oaza 2 te Ruže sv. Franje. Individualno je i 140 obroka dostavljeno i korisnicima pučke kuhinje – na njihove adrese.

“Drago mi je da je Gradsko društvo crvenog križa organiziralo ovakvu akciju koja će, kako su najavili, postati tradicionalna. I drago mi je da evo danas u najboljem društvu započinjemo s kuhanjem za ove najpotrebitije u pučkoj kuhinji.”, rekao je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke za Kanal Ri.

Na poziv se odazvao i novinarski dvojac – Joso Krmpotić i Robert Ferlin

“Moj povod je bio taj što je moj dragi kolega, inače član crvenog križa, sjajan čovjek, uvijek spreman pomoći prijateljima u nevolji pa sam ja danas došao pomoći njemu jer je on u nevolji.”, komentirao je Joso Krmpotić, novinar HR Radio Rijeke.

“Fantasitičan je osjećaj kada možeš pomoći i kada nisi ti taj kome treba pomoć. Usput, prisjetio sam se baš kada sam hodao prema Domu crvenog križa, gospodina Čobankovića – on je isto gulio krumpire za opću društvenu dobrobit i rekoh, pa mislim sigurno sam i ja nešto zgriješio – kad tad ću završiti iza rešetaka pa nek se privikavam na to.”, rekao je Robert Ferlin s HR Radio Rijeke.

Prema riječima ravnateljice CKR, kuhinja Crvenog križa na Pećinama dnevno pripremi do 1100 obroka, a nažalost broj korisnika pučke kuhinje konstantno raste.

Projekt “Danas…za vas…!” pokrenut je upravo stoga da se jednom mjesečno, uz sudjelovanje javnih osoba, javnost što više potakne da pomaže potrebitima jer uvijek je dobro činiti dobro. Kako je najavio Miletić, u ovom projektu sudjelovat će poznata imena iz svijeta sporta, glazbe, kulture i ostalih segmenata života regije te se nada da će projekt zaživjeti dugim životom i postati još jedna svijetla točka humanitarnog djelovanja ne samo Crvenog križa, donosi Kanal Ri.

Projekt je osmišljen s ciljem dodatnog senzibiliziranja šire javnosti za pomoć osobama kojima je ona potrebna.

Broj korisnika pučke kuhinje svakodnevno raste

“Ja bih volio da se ovdje kuha sve manji i manji broj oborka, no taj broj svakodnevno raste- pogotovo u posljednje vrijeme. Svi smo svjedoci i ove energetske situacije i porasta cijena namirnica, hrane i svega ostalog.”, kaže voditelj projekta Damjan Miletić.

Današnji trio probio je led za ostale poznate osobe koje će u budućnosti odazvati se na ovaj projekt.

“Ovo nije projekt koji će trajati samo danas već sam ga zamislio da to bude jedan dugoročni projekt gdje ćemo u goste pozivati jednom mjesečno poznate osobe iz javnog, političkog i društvenog života.”, dodaje Miletić.

Gradsko društvo Crvenog križa na dnevnoj bazi kuha oko 1100 obroka

“Od toga nekakvih 300 oborka ide za pučku kuhinju, beskućnike. A isto tako oko 150 obroka nosimo na adresu, na kućni broj, ljudima koji su stari, nemoćni i koji više nisu u mogućnosti da si sami kuhaju hranu.”, otkriva Petra Šuljić, ravnateljica GD Crvenog križa Rijeka.

Humanitarnoj akciji Crvenog križa možemo se priključiti svi mi donirajući namirnice, donosi Kanl Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari