PRELIJEPA PRIČA Mladi bračni par samohranoj majci poklonio – auto!

Majka koja je dobila automobil svakodnevno odlazi na terapije i vježbe, automobil nema, a ne može si priuštiti plaćanje taksija

Dvoje Zagrepčana je, kada su ih dočekala bolja životna vremena, odlučilo darovati svoj automobil, svoju, kako mu od milja tepaju, rozu pticu.

Ovaj skromni par za gestu kaže kako nije bila u svrhu privlačenja pažnje, već na nju gledaju kao na razmjenu pozitivne energije.

“Svakodnevno čovjeku u teškim trenucima pružiš rame za plakanje,toplu riječ ili osmjeh. Ovaj čin se ništa više ne razlikuje od toga. I sami smo bili u teškoj životnoj situaciji bez pomoći i podrške. No, uvijek se situacija promjeni i nađe se dobra duša koja će ti pomoći. Tko smo mi da zaustavljamo cirkuliranje te pozitivne energije? Naša životna filozofija je da pomažemo koliko možemo i da pritom ne činimo zlo drugima jer će ionako svatko odgovarati za svoje postupke. Kako siješ, tako ćeš žeti, kaže narod”, započinje za Novi list priču Marina.

Poklonili automobil samohranoj majci

Iako automobil nema neku veliku materijalnu vrijednost, vjerno im je, kažu, služio, osigurao egzistenciju i pružio mnogo lijepih trenutaka. Kako im više nije potreban odlučili su ga proslijediti dalje, kako bi širio pozitivu. Oglas su podijelili na Marininom Facebook profilu.

Automobil su odlučili pokloniti samohranoj majci čije dijete zbog specifičnosti bolesti ne priča i ne hoda. Sa 6-godišnjem Gabrijelom majka svakodnevno odlazi na terapije i vježbe. Automobil nemaju, a ne mogu si priuštiti plaćanje taxija.

“U moru upita, tužnih i teških priča, odlučili smo da “Roza ptica” ide malenom Gabrijelu i njegovoj majci. Naravno da je bilo teško odabrati, ali jednostavno smo sjeli i realno odvagnuli. Gabrijelova majka je samohrana majka, ima status njegovateljice. Gabrijel ima šest godina i dijagnozu ASA, ne priča i ne hoda, a svakodnevno odlazi na terapije i vježbice. Kako smo suprug i ja osjetljivi na djecu, posebno na onu s poteškoćama u razvoju, odlučili smo im pomoći” rekla je Marina.

Ovim su činom, kažu, htjeli poručiti – ništa i sve!

“Svatko od nas djeluje iz srca, samo treba biti hrabar i prekinuti materijalistički način ponašanja koje je uobičajeno u današnjem društvu. Otuđili smo se, izgubili kontakte, zaboravili da smo ljudi. Nadamo se da ćemo se uskoro svi probuditi i shvatiti koje su prave životne vrijednosti. U svakom slučaju bilo kako bilo,mi ćemo i dalje voljeti, ljubiti, veseliti se svakom danu i pomagati drugima, da i oni to osjete. Nadamo se da će ovakve priče ubrzo prestati biti priče i pretvoriti se u redovnu praksu među ljudima”, zaključila je Marina.

Vijesti.hr
Facebook/Marina Mamić

VIDEO DANA: