Tonka Planinski jogurt je hranjiv i nutritivno vrijedan obrok
Zbog svoje guste i kremaste teksture, poput grčkog jogurta,
idealan je za svakodnevnu konzumaciju s voćem ili žitaricama.
Njegov pun i bogat okus oduševit će i najzahtjevnija nepca i u raznim kolačima i jelima.
Evo i jednog recepta za ukusno jelo s PIK-ovim Planinskim jogurtom:
Zapečeni krumpir s Planinskim jogurtom
Ovo jednostavno, a ukusno jelo možete pripremiti kao prilog uz meso ili kao samostalni obrok koji će se divno upotpuniti sa salatom. Sastojci su vrlo prilagodljivi, te možete birati između vege verzije i verzije s pancetom.
Sastojci:
4 krumpira srednje veličine
2 Tonka Planinska jogurta
3 režnja češnjaka
sol, papar
maslinovo ulje
Postupak:
Krumpir ogulite i narežite ga na fetice debljine 1 cm. U zdjeli pomiješajte Planinski jogurt, sol, papar i naribani češnjak. Smjesa mora biti slanija jer krumpir nije potrebno posebno soliti. Pleh premažite maslinovim uljem, fetice krumpira posložite u jedan red bez da se preklapaju te premažite sa smjesom Planinskog jogurta. Postupak ponovite dok ne dobijete maksimalno 4 reda krumpira. Pleh prekrijte s aluminijskom folijom i pecite sat vremena na 170° u predzagrijanoj pećnici. Zadnjih 10-15 minuta pečenja možete skinuti foliju i uključiti ventilator pećnice kako bi se krumpiri dodatno zapekli.
Poslužite uz omiljeno povrće ili meso, a ukoliko želite dodatno začiniti ovo jelo, zadnjih 15 minuta pečenja možete dodati narezanu pancetu.
Dobar tek!