RIJEČKI RECEPT ZA SLADOKUSCE: Probajte zapečeni krumpir s Tonka Planinskim jogurtom!

Tonka Planinski jogurt je hranjiv i nutritivno vrijedan obrok

Zbog svoje guste i kremaste teksture, poput grčkog jogurta,
idealan je za svakodnevnu konzumaciju s voćem ili žitaricama.
Njegov pun i bogat okus oduševit će i najzahtjevnija nepca i u raznim kolačima i jelima.

Evo i jednog recepta za ukusno jelo s PIK-ovim Planinskim jogurtom:

Zapečeni krumpir s Planinskim jogurtom

Ovo jednostavno, a ukusno jelo možete pripremiti kao prilog uz meso ili kao samostalni obrok koji će se divno upotpuniti sa salatom. Sastojci su vrlo prilagodljivi, te možete birati između vege verzije i verzije s pancetom.

Sastojci:

4 krumpira srednje veličine
2 Tonka Planinska jogurta
3 režnja češnjaka
sol, papar
maslinovo ulje

Postupak:

Krumpir ogulite i narežite ga na fetice debljine 1 cm. U zdjeli pomiješajte Planinski jogurt, sol, papar i naribani češnjak. Smjesa mora biti slanija jer krumpir nije potrebno posebno soliti. Pleh premažite maslinovim uljem, fetice krumpira posložite u jedan red bez da se preklapaju te premažite sa smjesom Planinskog jogurta. Postupak ponovite dok ne dobijete maksimalno 4 reda krumpira. Pleh prekrijte s aluminijskom folijom i pecite sat vremena na 170° u predzagrijanoj pećnici. Zadnjih 10-15 minuta pečenja možete skinuti foliju i uključiti ventilator pećnice kako bi se krumpiri dodatno zapekli.

Poslužite uz omiljeno povrće ili meso, a ukoliko želite dodatno začiniti ovo jelo, zadnjih 15 minuta pečenja možete dodati narezanu pancetu.

Dobar tek!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari