“RTL pomaže djeci”: Djeca iz Centra „Podravsko sunce“ žele igralište za razigranije djetinjstvo

Foto: RTL

Udruga „RTL pomaže djeci“ i ove godine tradicionalno organizira veliku humanitarnu kampanju „Budi mi prijatelj“.

Tijekom studenoga i prosinca prikupljat će se sredstva za financiranje projekata koji su na natječaj Udruge prijavile neprofitne organizacije koje se bave djecom. Neki su od njih bolesni, neki bez odgovarajuće roditeljske skrbi, neki zbog dotrajale opreme ili nedostatka adekvatnih pomagala nisu u mogućnosti uživati u veselim i bezbrižnim vrtićkim te školskim danima, no baš svi oni vjeruju u sretniju budućnost, a za to im je potrebna nesebična pomoć.

Jedan od projekata koji će biti prikazan u ovogodišnjoj kampanji jest i onaj Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ iz Koprivnice. Riječ je o odgojno-obrazovnoj ustanovi koja brine o djeci s teškoćama u razvoju, u čijem se osnovnoškolskom programu školuju učenici s intelektualnim i višestrukim teškoćama, i to po posebnom programu uz individualizirane postupke te programu za stjecanje kompetencija potrebnih za svakodnevno komuniciranje, a organiziran je i predškolski program za djecu s teškoćama u razvoju.

Njihov projekt pod nazivom „Naš sunčani kutak“ odnosi se na financiranje igrala za vanjsko igralište, kako bi i djeca s invaliditetom i teškoćama u razvoju mogla uživati u igri poput njihovih vršnjaka urednog razvoja. Slobodnom igrom na otvorenom poticat će se razvoj motoričkih vještina i socijalne integracije, a u konačnici i njihov cjelokupni razvoj. Posebno treba naglasiti da je dio igrala primjeren i za korisnike u invalidskim kolicima, što u prijevodu znači da će neka djeca moći po prvi put vrtiti na vrtuljku ili ljuljati na ljuljački.

Udruga „RTL pomaže djeci” osnovana je u prosincu 2006. godine, a djeluje kao dobrotvorni fond, odnosno prikuplja sredstva od korporativnih i privatnih donatora te raspodjeljuje sredstva organizacijama koje se bave djecom do 18 godina starosti na području Republike Hrvatske. Udruga je tijekom djelovanja realizirala ukupno 235 projekata u koje je uloženo 18,5 milijuna kuna, a na taj se način pomoglo više od 600 000 djece, izravnih korisnika.

U našu kampanju se možete uključiti i vi pozivom na broj 060 90 07 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om) te tako pomoći onima najmanjima i najhrabrijima, jer sreća je veća tek onda kad se dijeli. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari