RTL POMAŽE DJECI

Samo jedan vaš poziv njima može značiti lakši udisaj: Priključite se i pomozite u nabavci sofisticiranog respiratora za Klaićevu!

Nastavlja se ovogodišnja humanitarna kampanja ‘Budi mi prijatelj’ udruge ‘RTL pomaže djeci’, a jedan od ovogodišnjih projekata za koje se prikupljaju donacije je i onaj u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, koju je posjetila i ambasadorica udruge Damira Gregoret

Klinika za dječje bolesti Zagreb centralna je klinička ustanova tercijarne razine zdravstvene zaštite za bolničku skrb pacijenata dječje dobi iz cijele Lijepe Naše. Jedina je ustanova u Republici Hrvatskoj koja obavlja potpunu zdravstvenu zaštitu isključivo dječje populacije.

U Klaićevoj, na Jedinici intenzivnog liječenja, godišnje se liječi oko 500 djece – od prerano rođenih beba do adolescenata. Takvi pacijenti često ne mogu sami disati i dišu otežano, a pritom im pomaže respirator.

Nabava visoko sofisticiranog uređaja za respiraciju i ventilaciju pacijenata dječje dobi različitih dobnih skupina, koji bi svojom tehnološkom kvalitetom maksimalno štitio pluća i pružio najveću moguću razinu kvalitete zdravstvene skrbi, prijeko je potrebna. Nabavom jednog takvog uređaja značajno bi se olakšalo liječenje, smanjila bi se smrtnost i u konačnici poboljšao sam ishod liječenja malenih pacijenata iz cijele Hrvatske.

”Kad su male bebe bolesne, one najveći dio svoje energije i snage troše upravo na disanje. Respirator je tu da svaki njihov udah može prepoznati i pri svakom udahu im pripomoći te u toj mjeri značajno olakšati”, ističe Tomislav Kifer, dr. med., subspec. intenzivne medicine u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

”Najmanji pacijenti trebaju našu pomoć. Sudjelujte u našoj nabavci respiratora koji će im pomoći disati”, pozvala je i Damira Gregoret, reporterka i voditeljica središnje informativne emisije RTL Danas, ambasadorica udruge ”RTL pomaže djeci”.

I zato, priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji ‘Budi mi prijatelj’ pozivom na humanitarni broj udruge 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama karticom direktno putem internetske stranice  Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari