Severina se bori za sina: ‘Sud nije pitao dijete s kim želi živjeti. To je po Konvenciji UN-a dužan’

Foto: Borna Filic/Davor Puklavec/PIXSELL

U žalbi na se smatra da je sud odlučio s kim će dijete živjeti, a da nije uzeo u obzir da dijete ima pravo znati gdje će živjeti

Odvjetnički tim Severine Kojić podnio je dvije žalbe na presudu zagrebačkog Općinskog građanskog suda koji je poznatoj pjevačici oduzeo skrb nad 7,5 godišnjim sinom i odredio da će dječak živjeti s ocem, piše u subotu Jutarnji list.

Odvjetnici su već prije podnijeli i zahtjev za određivanjem privremene mjere da otac, srbijanski poduzetnik Milan Popović, ne smije dijete odvesti iz Hrvatske jer je, piše dnevnik, od Severine ultimativno mailom zatražio da mu preda dječakovu hrvatsku putovnicu.

Jutarnji neslužbeno doznaje da se u žalbi na 30-ak stranica obrazlaže zašto Severina Kojić smatra da treba ukinuti presudu. Među ostalim, smatra da se sud upustio u odlučivanje s kim će dijete živjeti, a da pritom nije uzeo u obzir da dijete ima pravo znati gdje će živjeti, da ga upoznaju s činjenicom gdje bi mu trebao biti dom i da se, i prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta, dijete mora pitati za mišljenje i upoznati sa svim pitanjima koja se tiču njegova privatnog života.

Odvjetnici smatraju da kod donošenja presude nije bilo ostvareno temeljno ljudsko pravo na nepristrano suđenje, a u žalbi navode i niz činjenica koje je, po njihovom mišljenju, prvostupanjski sud pogrešno ustanovio.

Do odluke višeg suda Severina Kojić će morati poštivati prvostupanjsku odluku kojom je određeno da dječak živi s ocem. Svaka daljnja odluka u vezi s pohađanjem škole i zdravstvenoj skrbi prepuštena je Milanu Popoviću, koji se o tome više ne mora suglasiti sa Severinom.

Njezini odvjetnici smatraju da su opravdani prijedlozi da se pred drugostupanjskim sudom provede rasprava. Ako se ustanovi da je bilo bitne povrede zakona pri sudačkom odlučivanju, mogu se zatražiti objašnjenja o tim povredama ili provesti izvidi radi provjere istinitosti navoda, piše Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari