Skrivene tajne riječke i hrvatske povijesti otkrivene u romanu mladog riječkog autora

Ako tražite lagano, ljetno štivo za uživanje na plaži, roman prvijenac mladog riječkog književnika Petra Miletića, “Tajnopis,” bit će pravo osvježenje za Vas.

Riječ je o kraćem, dinamičnom, intrigantnom romanu u kojem se miješaju elementi akcije, pustolovine, mistike, trilera, povijesti, erotike – sve ono u čemu čitateljska publika uživa. Žanrovski bismo ga mogli najbliže usporediti s romanima Dana Browna, no tematski se bavi intrigama hrvatske povijesti.

Roman prati priču o studentu koji, igrom slučaja, prisustvuje obredu drevne glagoljaške sekte, čiji postaje član, te mu bivaju otkrivene strogo čuvane povijesne i vjerske istine, sasvim suprotne lažima u koje državne vlasti i Katolička Crkva žele da narod vjeruje. Kada tajna sekta biva otkrivena, a njezini članovi ubijeni, ovaj mladić postaje jedini koji istine želi objaviti cjelokupnoj javnosti, zbog čega ga progone oni kojima nije u interesu da se sazna autentična hrvatska povijest i prava uloga Katoličke Crkve u njoj – tajna kriminalna crkvena organizacija i državna Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA).

Roman izaziva kontroverze jer donosi potpuno drugačiju verziju povijesti hrvatskoga naroda i kršćanskih istina, a sve na temelju obrazloženih i uvjerljivih povijesnih i historiografskih činjenica, koje čitatelja zbunjuju i izazivaju u njemu skepsu prema uvriježenoj verziji povijesti. Ipak, riječ je o fikciji, manipulaciji s povijesnim činjenicama, svojevrsnoj igri konstrukcije drugačije povijesti.

“Tajnopis” je objavljen prošloga ljeta te je doživio zamijećen uspjeh – uvršten je u TOP 10 najprodavanijih knjiga izdavačke kuće Despot Infinitus u 2018. godini – a dosadašnje su kritike bile vrlo pozitivne.

Ovaj roman bit će osobito interesantan Riječanima i Primorcima, jer u velikoj mjeri govori o povijesti našega kraja, a radnja je smještena u Rijeku, Viškovo, Krk, Punat, Košljun, Drivenik…

“Tajnopis” potražite u riječkim knjižarama, možete ga naručiti putem interneta, a dostupan je i u Gradskoj knjižnici Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari