INOVATIVAN PRISTUP

Studenti riječke Akademije primijenjenih umjetnosti za Hilton Rijeka Costabella dizajnirali posebne poklone

Prije tri mjeseca riječki hotel Hilton Rijeka Costabella je započeo suradnju s umjetničkom firmom IPL ART s idejom stvaranja posebno oslikanih i dizajniranih poklona za svoje partnere

Kako riječki Hilton od samog početka svoga rada teži ka inovativnosti i posebnosti u svom poslovanju, ovim su projektom samo to još jednom potvrdili.

Kompletan odabrani asortiman je imao naglasak na malim, lokalnim proizvođačima i autentičnosti proizvoda tako da su se tu našli čajevi iz Veprinca, mala tvrtka koja proizvodi mirisne svijeće, rakije lokalnog karaktera, eterična ulja smilja domaće radinosti, kolačići koji su nastali u kuhinji Miljenka Kosanovića i boca za vodu koja je nastala reciklažom.

Prilika studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka

Ono najinteresantnije u ovom projektu je to što je Hilton u dizajnu i pakiranju ovih proizvoda dao priliku studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka.

“Hilton Rijeka Costabella podržava rad lokalnih umjetnika i čast nam je da smo imali priliku surađivati s mladim talentima s Akademije.”, ističe marketing menadžer Nikola Špehar koji je zajedno s Ivom Piglić vodio cjeli projekt.

“Proces je trajao puno duže nego inače jer smo najprije zadali teme studentima po kojima su oni oslikavali ono po čemu je naš kraj, a i hotel poseban. Stoga smo se odlučili za grančicu masline, za valove na moru i kolačiće. Nakon odabranih najboljih radova, sve smo slike prilagodili za printanje i dobili posebnu ambalažu koja je krasila lokalne proizvode, čemu su se naši partneri posebno razveselili”, rekli su nam iz marketinga riječkog Hiltona.

Otvorili vrata sličnim projektima

“Na ovaj smo način tek otvorili vrata ovakvim i sličnim projektima jer i u budućnosti želimo dati priliku mladim umjetnicima sa šireg riječkog područja. Tako da ćemo raditi i izložbe slika, fotografija, kiparskih radova i mnoge druge slične aktivnosti”, ističe Špehar.

Iva Piglić kao kreativni direktor ovog projekta smatra da je ovakva inicijativa najbolje što se moglo dogoditi mladoj, tek nadolazećoj generaciji umjetnika.

Suradnju s Hiltonom opisuje kao više no ugodnu: “Ovaj projekt je dokaz da se velike korporacije itekako mogu prilagoditi lokalnom stanovništvu i da vode računa o domicilnim ljudima. To me posebno razveselilo pa se radujem već sada idućem zajedničkom projektu”, zaključila je Iva Piglić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari