U ZAGREBU

U Hrvatsku je stigao korejski tretman koji će vas preporoditi! Ovo imate samo na jednom mjestu, a interes je već golem

Tik Tok prepun je videa koja pokazuju popularni Hygge tretman za kojim su „poludjeli“ svi oni koji obožavaju spa tretmane. Ipak, ovo je nešto sasvim drugačije, a od sada je dostupan i u Hrvatskoj ali tek na jednom mjestu. Posjetili smo zagrebački Matru Head Spa i saznali sve o ovom fenomenu koji je osvojio svijet. 

Hygge tretman, koji se još naziva point masaža, metoda je detoksikacije vlasišta te liječenje i masaža akupunkturnih točaka. Njime postižemo poboljšanje cirkulacije, a uz sve navedeno postiže se i duboko opuštanje i balansiranje tijela i uma. Hygge egzistira u Koreji više od sto godina i cilj mu je očuvanje prirodne ljepote i zdravlja. 

Tretman se započinje specijalno dizajniranim kuglama od prirodnog drveta na koje se nanose vrhunska eterična ulja koja klijent odabire. Tako se kreće s „ljuskanjem“ vlasišta, a zatim slijedi posebna tehnika šamponiranja. Nakon toga provodi se hair tretman (tretiranje vlasišta posebno odabranim čajevima) te u zadnjoj etapi izvode se različite vrste masaže vlasišta i vrata. Tijekom cijelog procesa radi se na 15 akupunkturnih točaka čime se uklanjaju strane tvari oko vlasi ili pora te se stimuliraju kapilare kako bi se poboljšala cirkulacija. Svaka od točaka ima svoju svrhu a npr. Hudugun ima za cilj opustiti ukočenost vrata  i opuštanje umornih očiju. Tretman se izvodi prstima, dlanovima te posebnim drvenim alatom.

Inače Hygge tretmanom uklanjaju se problemi seboreje, masnog vlasišta i prhuti. Za osobe sa problemom rijetke i slabe kose preporuča se pet tretmana, svaki u razmaku od deset dana, a zatim jednom mjesečno do krajnjih rezultata. Prvi rezultati vidljivi su nakon tri tretmana, koliko je potrebno da bi se vlasište detoksiciralo i obnovilo. „Ovim tretmanom prodiremo duboko u vlasište, radimo na akupunkturnim točkama što ne možemo sami kod kuće, a naglašavam da koristimo prirodne preparate te tretman izvode djevojke koje su educirane od strane gospođe Aolado Sulhy koja je pionir ove tehnike i edukator u Koreji“, otkriva nam Biljana Lukić iz Matru Head Spa centra. 

„Tehniku je dovoljno provoditi jednom u deset dana, a na tretman mogu doći svi jer se izvodi u visokom higijenskim standardima sa visoko kvalitetnim prirodnim preparatima. Mislim da odlazak na spa tretman bilo koje vrste ima izrazito veliku ulogu u balansiranju uma i tijela. Ovaj brzi način života svakako utječe na nas i važno je posjetiti mjesto gdje se možemo opustiti. Sami posjet spa tretmanima trebao bi biti poseban i vrlo ugodan doživljaj koji će vam uvelike obogatiti i uljepšati život. Tu se možete opustiti sami, a možete i povesti nekoga te s njima podijeliti čarobne trenutke ovog tretmana“, objašnjava nam Biljana Lukić. 

Inače, ovo je jedini certificirani salon u Hrvatskoj, a educirani su od strane korejske edukatorice Aolado Sulhye koja im je prenijela svoje bogato znanje kako bi svojim klijentima pružili predivno iskustvo izvođenjem hyggee tretmana. Ovaj projekt je u Hrvatskoj pokrenula Ružica Kerepčić, vlasnica salona Matru Head Spa, prije gotovo godinu dana, nakon što je na jednom od svojih putovanja isprobala ovu tehniku te se zaljubila u nju na prvi pogled.

Matru Head Spa nalazi se u Tkalčićevoj 73a. Osim ovog, nude još puno atraktivnih tretmana, a više o svemu možete pronaći i na njihovoj web stranici te putem njihovog Instagram i Facebook profila. Svakako ih posjetite i uživajte u ovom luksuzu i hedonizmu. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari