STARO PRIMORSKO JELO

U Kostreni kuhali kalandraku i prikupili 2.000 kuna za Udrugu U.Z.O.R.; Evo tko je najbolje skuhao ovo staro primorsko jelo!

U Kostreni je održano natjecanje u kuhanju s humanitarnim ciljem

Deset ekipa pripremalo je tradicionalno jelo ovih krajeva kalandraku – gulaš s krumpirom, koje su završetku natjecanja ponudili posjetiteljima u zamjenu za donacije

Prikupljena sredstva namijenjena su opremanju učionice i kupnju potrepština za djecu smještenu u “sigurnoj kući” udruge U.Z.O.R.

Natjecanje je organizirala Udruga „Projekt+/-60“, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, uz potporu TZO Kostrena, KD Kostrena, DVD Kostrena, Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji i brojnih drugih sponzora.

Udruga“Projekt+/-60“ osigurala je sve potrebne osnovne sastojke te pregače, kuhače, pribor za jelo, kao i medalje i pehare za pobjednike te zahvalnice svim sudionicima.

Svesrdnu pomoć u organizaciji pružio je poznati novinar i priznati organizator ovakvih događanja, Vladimir Jurić.

Stručni voditelj bio je poznati ugostitelj Hrvoje Margan koji je ujedno bio i predsjednik žirija.

Treće mjesto i brončanu medalju osvojili su Ines Ivašić i Vladimir Jurić (Radio Rijeka), drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Nataša Klarić i Dražen Soldan (Općina Kostrena) dok su konačni pobjednici, osvajači zlatne medalje i pobjedničkog pehara Snježana Čačić i Dragica Rosić (Lions club Opatija).

Ukupno je prikupljeno 2021,00 kuna a sav prikupljeni prihod namijenjen je za opremanje učionice i kupovinu osobnih potrepština za djecu-učenike koji su smješteni u Sigurnu kuću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari