KARDIO PAKET

Upozorenje stručnjaka: Sjedilački način života sve više ugrožava naše zdravlje

Ilustracija

Ako policu dopunskog zdravstvenog osiguranja ugovorite do 15. prosinca u Croatia osiguranju, dobivate besplatan Kardio paket u vrijednosti od 500 kuna (66,36 eura)

Brojne zdravstvene tegobe danas povezane su s modernim načinom života – puno sjedimo, puno gledamo u ekrane, spavamo s mobitelima, premalo se krećemo, sve češće naručujemo hranu umjesto da sami kuhamo… 

“Ovakav stil života je varljiv. Posljedice po zdravlje ne nastaju odmah već nakon nekoliko godina, a kada nastanu, simptomi se javljaju veoma kasno. Svakako počnite unositi više vlakana u prehranu, jer tako sprječavamo mogućnost ‘binge eatinga’. Više se krećite, odnosno uvedite što više tjelesne aktivnosti u tjednu. Radite to u društvu, ako vam je tako lakše. Između ostalog, za vrijeme vježbanja i nakon vježbanja otpušta se dopamin, koji podiže razinu raspoloženja i volje”, kaže nam dr. Nikola Dovođa iz Croatia Poliklinike.

Ključ zdravlja je, dodaje Dovođa, u našim rukama i posljedice neuravnoteženog stila života mogu se ublažiti uz redovito prakticiranje upravo ovih navika. Aktivni način života i pravilna prehrana odličan su početak puta prema boljem zdravlju, no ne treba zaboraviti i na još jedan važan faktor, a to je osiguranje.

Bez nepredviđenih troškova

Koliko god vodili brigu o svom zdravlju, uvijek se mogu pojaviti određeni zdravstveni problemi koji će poremetiti vaš svakodnevni život, ali i prouzročiti neželjene troškove. Laboratorijske pretrage, fizikalne terapije, lijekovi na recept, bolničko liječenje, dijagnostika, usluge dentalne medicine i specijalistički pregledi često mogu biti veliki udar na vaš novčanik. . No, sve brige oko nepredviđenih troškova plaćanja zdravstvenih usluga možete riješiti uz Croatia policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, koja pokriva sve navedene troškove.

U slučaju da policu dopunskog zdravstvenog osiguranja u Croatia osiguranju ugovorite do 15. prosinca, dobivate besplatan Kardio paket u vrijednosti od 500 kuna (66,36 eura). Paket obuhvaća kardiološki pregled, uz EKG, mjerenje krvnog tlaka i fizikalni pregled, te laboratorijske pretrage kako bi se odredilo stanje srčanog mišića. U besplatni Kardio paket uključena je i kompletna anamneza stručnjaka kardiologa.

A što uzrokuje kardiovaskularne probleme?

“Sjedilački način života dokazano djeluje štetno na kardiovaskularni sustav, pojačava pretilost, ubrzava se proces ateroskleroze, povećava se vjerojatnost hipertrofije lijevog ventrikula i nastanka hipertenzije, ubrzava se degradacija zglobnih hrskavica cijelog tijela. Sve to dovodi do ozbiljnog rizika nastanka kardiovaskularnog incidenta kao srčani udar, ishemijski i hemoragični moždani udar, aortoilijačne i poplitalne opstruktivne bolesti, između ostalog i kroničnoga gastritisa, ranijeg razvoja osteoartritisa, bolnih sindroma i dijabetesa”, istaknuo je dr. Nikola Dovođa. (promo)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari