RECEPTURA ZA USPJEH

Danas je Svjetski dan pizze: Riječani vole pizzu, pogledajte koje se najviše traže!

Danas je Svjetski dan pizze: Riječani vole pizzu, pogledajte koje se najviše traže!

Brašno, kvas, sol, voda i priča može započeti!

A priča o pizzi stara je stotinama godina. Iako se originalni recept mijenjao od kulture do kulture, ono što se stoljećima ne mijenja je činjenica da je za dobru pizzu zaslužan dobar pizza majstor.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

U ovoj pizzeriji to je Ivana, Splićanka koja već 10 godina uz pizze peče i svoj zanat.

‘Počela sdoma peći pizzu pošto sam ovako malo jača i pizza je bila top, a ja sam htjela da to bude uvijek naj naj. I tako sam dobila želju da počnem raditi u restoranu i naučila raditi pizzu – prvu, drugu, treću… i tako sam se odlučila doći ovdje i naučiti nešto više o talijanskoj pizzi”, kaže Ivana Pardovicki, pizza majstorica za Kanal Ri.

Riječani vole pizzu, kaže nam Adrian koji je konobar u ovoj riječkoj pizzeriji.

“Riječani su veliki ljubitelji pizze – iako najčešće biraju capriciosu, margheritu i 5 formaggi i te neke klasičnije i jednostavnije pizze”, otkriva konobar Adrian Tariba.

Da Riječani vole pizzu potvrdio je i dostavljač koji ih u njihove domove nosi u velikim količinama.

Pizza majstorica Ivana otkrila nam je u čemu je tajna dobre pizze.

“Tajna je u dizanju tijesta, u temperaturi peći i u posebnom procesu za napolitansku pizzu.”, kaže Ivana Pardovicki.

Evo i savjeta kako ispeći dobru pizzu u vlastitom domu.

“Praksa i samo praksa, nema se tu što reći. Što manje kvasca, duže da stoji tijesto – bit će bolje, visoka temperatura, ne mora uvijek biti debelo….”, dodaje pizza majstorica Ivana.

Ipak, pizza se zbog sastava namirnica i broja kalorija često svrstava u nezdravu te visokokaloričnu hranu, pa su mnogi na oprezu.

“Pokušavam izbjegavati pizze, ipak dolazi ljeto i najčešće kupujem – ne radim doma, nekako je puno bolja kad se kupi jer je iz krušne peći najčešće”, kaže jedna Riječanka.

Iako kao i većina drugih jela ima svoje nutritivne prednosti i nedostatke, bila nam je naravno super i mogli smo samo uživati u njoj, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari