Evo što rade Hrvatice dok njihove jače polovice uživaju u nogometu

‘Pokazuju iskrenu ljubav prema domovini i reprezentaciji, a isto tako imaju snažne osjećaje i snažno doživljavaju Hrvatske i pobjede i poraz’

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Prije tri dana počelo je Svjetsko nogometno prvenstvo, a s njim i mjesec dana užitka za muškarce. No, što je za ženama? Istraživanja pokazuju kako većina Hrvatica prati samo nastupe reprezentacije dok ih ostale utakmice ne zanimaju. Istražili smo je li to doista tako i što će one Hrvatice koje ne vole nogomet raditi tijekom prvenstva.

Ana je, ne samo vjerna navijačica, ona je predsjednica navijačke skupine Budi ponosan i u njoj je i pedesetak žena.

“Mi samo želimo pokazati da su žene navijači. One su možda skrivene iza svakodnevnih obaveza ili svojih poslova, ali one jednako tako strastveno navijaju kao i muškarcim, kaže nam ponosna navijačica Ana.

Još jedna članica Budi ponosan, Lara Tomac, kaže kako se sve skupe u nekakvom kafiću ili u šatoru na Trgu i zajedno gledaju utakmice.

“Stvarno pokazuju iskrenu ljubav prema domovini i reprezentaciji, a isto tako imaju snažne osjećaje i snažno doživljavaju Hrvatske i pobjede i poraze”, kaže Ana.

Hrvatice zanima reprezentacija i te utakmice gledaju oba spola. Nema veze što su neka osnovna pravila tog sporta nekima i dalje enigma. Ali ako ne igra Hrvatska tu se nema što ni gledati. Tako misli ljepši spol.

Uvriježeno je mišljenje da žene ne zanima nogomet i da one te dane kad je nogometno prvenstvo najviše vremena provode s prijateljicama ili u shopingu. Prepoznali su to i trgovci koji su za ovo Svjetsko nogometno prvenstvo s popustima počeli najranije ikada. I čini se, dobro su odlučili.

Dok su njihovi supruzi, sinovi, braća i očevi zauzeti gledanjem utakmica žene vrijeme koriste za shoping i druženje s prijateljicama.

Ali ipak, kockice su preplavile sve pa i hodnike i izloge u šoping centrima. Od nogometa žene mogu bježati, ali, čini se, ne mogu pobjeći.

Ružica Đukić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari