Hrabri vatrogasac Denis o nesvakidašnjem spašavanju iz zaleđene rijeke: ‘Nama je to rutinska akcija’

Pred kamerama RTL-a na istom mjestu vatrogasci i vlasnik spašenog psa govore za RTL

Hrabri vatrogasac JVP-a Vukovar Denis Kovačević junak je akcije spašavanja preplašene i pothlađene četverogodišnje kujice Lee iz zaleđene rijeke Vuke. Na trenutke je bilo dramatično jer je pas ponovno pau u vodu. Misija se odvijala dvadesetak metara od obale i na tankom ledu.

“Eto, došli smo gdje se nalazila životinja, osigurali su mene koji sam išao na led i to je bilo gotovo za minutu”, priča Denis.

Teren Denis i njegove kolege dobro poznaju i za ovakve akcije su obučeni pa nisu dvojili ni sekunde i odmah su išli pomoći Lei. “U roku tri minute dolazi ekipa sa specijalnom opremom za spašavanje u ovakvim uvjetima i krećemo u akciji i to je nama jedna rutinska akcija”, tvrdi Denis.

Pohvale stižu sa svih strana

Rutinska akcija u kojoj je spašen život ove. Evo i njihova susreta. I isprike vlasnika psa Marinka Ivičića. “Prije svega bi se želio ispričati vatrogascima što sam ih doveo u opasnu situaciju, ali jednostavno nisam imao drugog rješenja, hvala im. Spasili su je od sigurne smrti i to joj neću nikad oprostiti”, kazao je Ivičić.

Dok nisu stigli vatrogasci kujica je u vodi provela dvadesetak minuta. “Vatrogasna postojba je kao jedna ekipa, a svaka smjena obitelj. I naravno da sam ja ponosan na njih kad obave svoj posao kako treba”, kazao je Zdenko Jukić, zapovjednik JVP Vukovar.

Iako danas pohvale stižu sa svih strana, oni to ne gledaju tako. “Jedan vatrogasac ili moje ime ne znači ništa to je bio bilo tko, i svi znaju što treba raditi”, tvrdi Denis.

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Trebali su spasiti ovu nestašnu kujicu koja je u rijeci završila jer je trčala za labudovima. I uspjeli su.
Kristina Čirjak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari