Stjepan i Ana proslavili platinasti pir i ponovno stali pred oltar

Organizirali su malu svadbu, a na kraju otkrili kako je započelo njihovo zajedničko putovanje i koja je tajna uspješnog braka

Rijetko koji par može se pohvaliti da je zajedno proslavio zlatni pir od 50 godina, dijamantni od 60 je još rijeđi, a za onaj platinasati od 70 – rijetko tko da je uopće i čuo. No, 89-godišnja Ana i 90-godišnji Stjepan Pavlinić prije točno toliko godina izrekli su svoje sudbonosno da.

“Gledajte, mi smo vam bili iz istog sela, ja sam svaki dan prolazio kraj njezine kuće, mjerkao sam je i jednom stao i počeli smo pričati. Poslije toga našli smo se na zabavi, počeli plesati i jedno je vodilo drugome”, prisjeća se Stjepan.

Stjepan i Ana dobili su jednu kćer, a kasnije dvoje unučadi, troje praunučadi, a kod njih se praktički othranilo i nećaci. Prema njima recept za uspješan brak je razumijevanje i poštovanje, ali i izbjegavanje svađa.

‘Žene nemojte biti sitničave’

“Bože moj, naravno da smo se znali posvađati, ali sve to prođe, mora proći, nikad se ne smije ljutiti više od jednog dana, do navečer to mora proći”, tvrdi Ana. “Da, navečer se to sve u krevetu smiri, nikad se ujutro ne probudimo posvađani”, dodaje Stjepan.

Kako bi se se sve svađe izbjegle na vrijeme, tu je i jedan savjet za sve žene. “Žene, nemojte biti sitničave, ako vam nešto muž protuslovi, nemojte na njega odmah granuti, pusti ga da se ohladi. Kad se ohladi reci mu čuj, nisi se ponio kako treba”, objašnjava Ana.

Već u njihovom doma počela se skupljati rodbina, a zajedno su nastavili i do crkve, gdje su ponovno otišli pred oltar. Mladenci ulaze uz muziku ispred svećenika. Nakon mise u kojoj je svećenik ponovno blagoslovio njihov brak svi su se zaputili i na slavlje, jer kako drugačije obilježiti ovaj veliki jubilej.

Uz glazbu, jelo i piće mladenci su još do kasno u noć slavili svoj veliki dan, a nama jedino preostaje da im zaželimo sve najbolje i još mnogo sretnih godina u braku.

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Matija Mlinarić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari