Hrvatski Freddie Mercury s učenicima osvojio sve: ‘Iskreno, nisam odmah pristao’

“Kad sam pogledala film, bila sam oduševljena i morala sam nagovoriti profesora na ovo”

Snimka koncerta Glazbene škole iz Varaždina osvaja Hrvatsku! Omiljeni profesor Tomislav Cvrtila sa svojim je učenicima izveo pravu rapsodiju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnima. Odakle im ideja i koliko je bilo zahtjevno sve pripremiti ispitao je RTL Danas.

Freddie Mercury iz Varaždina postao je prava zvijezda na internetu, a sve je pripremljeno u samo tri dana.

“Puno je stranica, puno je notnog teksta. Morao sam svirati, morao sam glumiti, morao sam se maskirat… Ovo je možda jedan od najzahtjevnijih projekata koji sam radio sa zborom”, kazao je Tomislav.

A za sve su, kaže, krivi učenici i nije ih trebao dugo nagovarati…

“Vole Queen, vole taj film, vole Freddieja. Iskreno, nisam odmah pristao”, priznaje profesor solfeggia iz Varaždina, koji je sa zborom bio sedam godina.

Potvrdili su to i sami učenici, koji su preko tjedna imali i po četiri probe, a trajale su po sat i pol. Nije im bilo teško, uživali su kao ni u čemu prije otkako su u zboru.

“Kad sam pogledala film, bila sam oduševljena i morala sam nagovoriti profesora na ovo”, uz veliki osmijeh je posvjedočila učenica Lucija Pavlović, a kao i kolege se složila da bez profesora Cvrtile tradicionalni koncerti više neće biti isti.

Ali, ako upišu fakultet u Čakovcu, tamo će ga pronaći jer na njemu mu je novo radno mjesto.
Ivana Franić

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari