IGRE, ZABAVA I POZNATI GOSTI U OPATIJI: Nikad spektakularniji LIBURNICON predstavljen šaljivim videom!

U zabavnom dijelu programa posjetitelje očekuje postapokaliptični lov na blago, vodeni ratovi, turnira u Hearthstoneu, glazbeni i književni kvizovi, koncerti Cherrybombza i riječkog PHC-a…

Na 11. Festivalu znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon”, koji će se održati 19. od 21. kolovoza 2016., očekuje nas cijeli niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Elvio Baccarini, Igor Čatić, Ivan Šimatović, itd.) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gosti Liburnicona 2016. su poznati britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson, te čuveni ruski pisac postapokaliptične fikcije Dmitry Glukhovsky…

U tijeku su pripreme za “Liburnicon”, jedan od najvećih festivala znanstvene fantastike i fantastike koji se već 11 godina za redom održava u Opatiji, a privlači preko tisuću posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva.

Od 19. od 21. kolovoza 2016. prostori Osnovne škole “R. K. Jeretov” u Opatiji ugostit će brojna predavanja, prezentacije, projekcije, performanse, radionice, koncerte, izložbe te brojne društvene i stolne igre.

Inspirirani filmskim uspješnicama poput Mad Maxa, opsežnim računalnim igrama poput Fallouta i književnim serijalima poput Metroa i Kule tmine, kao i brojnim drugim djelima koja radnju smještaju u postapokaliptične svjetove i opisuju živote ljudi u uništenom i neprijateljski nastrojenom okolišu, organizatori iz Udruge “Kulturni front” kao glavnu temu ovogodišnjeg Liburnicona izabrali su postapokalipsu.

Budući da je Liburnicon poznat po posebnoj ravnoteži između ozbiljnih i zabavnih sadržaja, ove se godine (s “ozbiljne” strane) očekuje cijeli niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Elvio Baccarini, Igor Čatić, Ivan Šimatović, itd.) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gosti Liburnicona 2016. su poznati britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson, te čuveni ruski pisac postapokaliptične fikcije Dmitry Glukhovsky, kao i (s “zabavne” strane) niz jedinstvenih zanimljivih igara poput postapokaliptičnog lova na blago i vodenih ratova, turnira u popularnoj igri Hearthstone, mnogo glazbenih i književnih kvizova, te koncerti rock cover benda Cherrybombz i kultnog riječkog PHC-a.

Detaljnije informacije o programu i gostima Festivala mogu se naći na web-stranici www.liburnicon.com, a kao najavu za Liburnicon snimljen je kratki i zabavni video uradak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views