INFOGAMER, SAJAM VIDEOIGARA: Prošetali smo kroz svijet virtualne stvarnosti, ali i rastućeg biznisa

Zagreb je ovih dana prijestolnica video igara. Najveći svjetski i domaći proizvođači sudjeluju na InfoGameru, koji je izrastao u jedan od najvećih sajmova industrije videoigara u svijetu

Carstvo zabave! 200 izlagača na 15 000 metara četvornih. Stotine najmodernijih igrica spremnih za isprobavanje. Teško je više reći što je stvarnost a što samo igra.

Jedno je mjesto tamo hit jer se čeka satima da se isproba igrica. Tamo se radi o pravoj virtualnoj stvarnosti. Igrač ima prostor od 5 metara na kojem može se bacati pucati kupiti oružje sa poda zahvaljujući ove 2 kamere koje obilježavaju prostora i daju osjećaj stvarnosti – recimo kao u filmu Matrix.

Organizatori podsjećaju na to da su ovakvi sajmovi ključni za domaću industriju video igara koja bilježi izrazito visoke stope rasta.

“Radi se o izuzetno vrijednom biznisu, on sada već vrijedi nekoliko stotina milijuna kuna, a stopa rasta na godišnjoj razini je nekakvih 60 posto”, izjavio je Damir Đurović, organizator InfoGamera.

Najbolji primjer je hrvatska igrica Serious Sam čiji su proizvođači ostvarili svjetski uspjeh.

“Ključan je za taj nastavak podrška institucija i zaista možemo preslikati poljski model tu gdje je udio gaming biznisa u BDP-u ukupnom 1 posto što je zapanjujuć podatak”, kazao je poduzetnik Ante Vrdelja.

Naš reporter je prvi puta probao tako nešto i kaže da je dojam nevjerojatan.

“Stvarno imate osjećaj da ste unutra u tom prostoru, a ova konzola koja dolazi u Hrvatsku uskoro košta 3330 kuna”, kazao je naš reporter.

Infogamer ove godine očekuje čak 70 000 posjetitelja. Traje do nedjelje.
Boris Mišević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari