Jedan od omiljenih televizijskih voditelja izumio vrijedan uređaj: Pomaže kod glavobolje, nesanice…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Trebalo mu je 40 godina za ostvarenje snova, ali tajnu licencu nikome nikad ne želi otkriti i prodati

Prema jednima, naklapanje alternativaca, za druge, opasnost modernog doba. No, činjenica je da većina uređaja zrači. Jedan od najomiljenijih televizijskih voditelja s prostora bivše Jugoslavije ima rješenje. Patentirao je svoj uređaj koji pomaže kod glavobolje, bolova u leđima, nesanice…

“Nisam fizičar ja sam televizijski čovjek, ali što me natjeralo, ja sam žrtva štetnog zračenja drugim riječima mene su boljele noge, kičma… Ovo nije lijek ovo je samo preventiva da se izbjegne ono što bi moglo dovesti do bolesti”, kazao je Saša Zalepugin, nekadašnji televizijski voditelj.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Zalepugin: “Preozbiljan sam da bi bio šarlatan”

Tako nekadašnje omiljeno lice s malih ekrana objašnjava svoj patent – uređaj koji neutralizira štetna zračenja, koja su svuda oko nas. Gotovo pola stoljeća istraživanja, eksperimentiranja je unio u svoj projekt. Razumije skepsu ljudi, ali poručuje – preozbiljan je čovjek da bi bio šarlatan.

“Ovo što imate u ruci šalje svoje vlastito zračenje na vlastitoj frekvenciji, stavi se na mobitel, djeluje u tom radijusu i zaustavlja štetno zračenje”, rekao je Zalepugin.

Pomaže pri glavobolji, bolovima u mišićima, nesanici – sve to mogu biti posljedice elektro stresa. Manji model se stavlja na mobitel, a veći primjerice u dnevnu sobu i djeluje u promjeru od 24 metra.

“To nije jeftino, jer je proizvodnja skupa. Najjeftiniji je maleni za mobitel on je 100 kuna, a veći oko 3 tisuće kuna ali ako ste odlučili dat za to, bolje za to nego ići 20 puta kod doktora”, rekao je Zalepugin.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Tajnu licencu nikad ne želi otkriti

Tri mjeseca razni stručnjaci provjeravali su učinkovitost uređaja, a dobio je Zalepugin i brojna priznanja za svoj rad. Ali tajnu licencu – nikome nikad ne želi otkriti i prodati.

“Svi su htjeli znat, ali ja nisam dao. Mi proizvodimo u Hrvatskoj, to je naš proizvod i mi ga možemo proizvesti koliko god treba i poslati”, kazao je Zalepugin.

Ono što traži je razumijevanje ljudi o štetnosti zračenja, a volio bi Zalepugin jednog dana da njegov uređaj, primjerice, štiti mlade naraštaje u hrvatskim školama.

Maja Oštro Flis

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari