KAKO IM ODOLJETI? Otvorena prva gurmanska palančinkarnica u kojoj originalne crepe i galette peku Francuzi

Ako mislite da se palačinke jedu samo s pekmezom, uopće niste u trendu. U Zagrebu se u zadnje vrijeme dogodio pravi ‘boom’ palačinkarnica

Palačinke se nude na svakom koraku, u svim oblicima i svih mogućih okusa. Dobili smo i prvu gurmansku palančinkarnicu u kojoj originalne crepe i galette peku Francuzi.

Mika Alix je majstor za palačinke. Ne samoprozvani, nego s francuskom diplomom. U ovoj prvoj gastro palačinkarnici u Zagrebu možete birati što god hoćete, slano, slatko, s piletinom, lososom, povrćem, voćem, ovi francuski specijaliteti pašu svakom nepcu!

“Kad govorimo o slatkome, palačinke su kao crepe, a kad pričamo o slanim palačinkama to su franucuske galette, i one su bez glutena”, rekla je Mika Alix, chef.

Francuske galette su slane palačinke od heljde, a Mikine crepe su slična verzija naših palačinki! Cijene se kreću od 20 do 50 kuna i vjerujte, u samo tri dana svi su već poludjeli za njima.

Specijaliteta kuće je palačinka punjena konfitom, od jabuke karamelizirane na slanom maslascu s keksima i sladoledom od vanilije.

“Palačinke u Hrvatskoj, zašto su popularne? Pa kad su tako dobre, a kad je dobro, zašto ne jesti?”, rekla je Mika Alix, chef.

Mika sa svojim slasnim specijalitetima možda ima drukčiji pristup, ali poznate palačinkarnice su se pootvarale u Hrvatskoj na svakom koraku. U Zagrebu ih ima više od 30. Jedan takav pravi mali za sladokusce nalazi se i na Zagrebačkoj trešnjevki!

“Palačinke doslovno mogu biti da ih ne mozete pojest, ljudi i biraju svasta, stavljaju svakakve dodatke to moze biti od običnog namaza, keksa cokolade do sladoleda, ma svega dali smo siroku ponudu”, rekla je Ana Zorotović, zaposlenica palačinkarnice.

Sama palačinka je 13 kuna zapravo plaćate dodatke onoliko koliko izaberete od 2,3 kune pa do 6,7 ovisi što svako želi.

Nema sumnje, kalorije se ne broje, a mašta radi na najjače, jer novi gastronomski trend se mora probati.

Maja Oštro

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari