KREATIVNA ČASNA SESTRA S MOTORNOM PILOM: Njezine izložbene jaslice proputovale su svijet

Od Zagreba, Salcburga, Bratislave, Skoplja sve do Kanade. U svim tim gradovima su bile izložene jaslice zagrebačke redovnice Samuele Premužić

Časna sestra Samuela Premužić u dvadesetima je odlučila posvetiti život Bogu. Među vjernicima je poznata po svojim jaslicama koje su obišle svijet. Od Rima, Hamburga i Skoplja sve do Kanade – ni sama ne zna gdje su sve izložene njezine božićne umjetnine kojih je napravila više od 1000.

Sa samo 7 godina otkrila je svoju kreativnu stranu. S izradom jaslica i božićnog nakita nije stala već 60 godina. “Osjećam se predivno. Moj rad je dio mene. Kad radim, jednostavno ja sebe utkam u to jer sebe ne mogu odvojiti”, tvrdi Samuela. Isusa, Mariju, Josipa i druge biblijske likove ona vještim rukama radi od papira, slame i drveta.

“Ja kad počnem raditi, kažem Bože pomozi mi, vodi moju ruku, ako hoćeš da napravim nešto lijepo pomozi, ako ne bacit ću”, objašnjava Samuela. Ništa od toga ne bi bilo bez njezine opasne aparature.

“Bez motorne pile ne mogu ništa i cirkular mali i pištolj, toplo ljepilo, pretežno s tim”, tvrdi Samuela. A rad redovnice Samuele prepoznao je i grad Zagreb pa ju je nagradio medaljom.
Donna Diana Prćić

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari