Legendarni Oliver dobiva svoj muzej u Veloj Luci!

Photo Marko Prpic/Pixsell

Od malih nogu Oliver je bio opčinjen Vela Lukom. U tijeku je dobivanje građevinske dozvole

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Malo mjesto Vela Luka posljednjih je mjeseci jedno od najposjećenijih destinacija na Korčuli. Mnogi, a osobito iz susjednih zemalja koji zakorače na otok, ne propuštaju priliku nakloniti se velikom hrvatskom glazbeniku Oliveru Dragojeviću.

Od malih nogu Oliver je bio opčinjen Vela Lukom, i baš tamo, na voljenoj Korčuli – otvorit će se muzej njemu u čast.

“Mislim da je dobra ideja. Šteta je da njegova djela ljudi ne mogu vidjeti, što je napravio za muziku”, kaže Petar Dragojević, glazbenik i Oliverov nećak

Trebala bi to biti svojevrsna memorijalna zbirka fotografija, audio i video zapisa iz Oliverova privatnog, ali i glazbenog stvaralaštva. Općina Vela Luka snosit će dio troška, a dio, nadaju se – stići će iz EU fondova.

“U tijeku je ažuriranje projekta odnosno projektne dokumentacije i dobivanje nove građevinske dozvole koju očekujemo u 2019. godini”, kazala je Katarina Guggić, načelnica općine Vela Luka.

“On je bio jako samozatajan, jako skroman, vjerojatno bi poludio na taj muzej”, kaže Petar Dragojević, glazbenik i Oliverov nećak.

Tri mjeseca je prošlo otkad nas na napustio Oliver Dragojević, a većina će ga pamtiti zauvijek. Zato i dalje, barem na lokalnom groblju, svi žele pokoji trenutak nasamo s morskim vukom.

“Često mi znaju privatni iznajmljivači pričati kako imaju rezervacije u 1, 2 mjesecu, dolaze Slovenci, Nijemci, svi dolaze na groblje”, kaže Katarina Guggić, načelnica općine Vela Luka.

“Da mu odaju počast u njegovom rodnom mjestu, mislim da to ima određenu težinu”, Petar Dragojević, glazbenik i Oliverov nećak.

Čim se se obave administrativne i građevinske dozvole, muzej bi trebao otvoriti svoja vrata. Kažu na Korčuli, sve se to radi kako bi se očuvalo sjećanje na Olivera. Kao da bi ga itko ikad i zaboravio.
Maja Oštro Flis

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari