LIJEČNICA POKRENULA LAVINU: Provjerili smo jesmo li uistinu toliki smrdljivci!

Jedna liječnica iz Osijeka pokrenula je lavinu. A sve što je tražila jest da se okupamo barem kad idemo liječniku. Mi smo istražili jesmo li uistinu toliki smrdljivci. Rezultati su uistinu poražavajući

“Zbog učestalog dolaska pacijenata koji ne održavaju osobnu higijenu, mole se svi pacijenti da na naručeni termin u ordinaciju dođu čisti, okupani, ugodnog mirisa i opranih zuba”.

Ovaj je natpis osječke stomatologinje nasmijao mnoge. No iza njega se krije uistinu loša vijest – Hrvati baš I nemaju neke dobre higijenske navike. Zube peremo svaki peti dan, a i tuširanje nam nije baš jača strana.

Svaki četvrti građanin ne tušira se svaki dan. Što bi u prijevodu značilo da svaki dan Hrvatskom šeta jedan neokupan miliončić stanovnika.

Mišljenje osječke stomatologinje dijeli većina liječnika. Svega se kažu nagledaju, a bogme i namirišu.

“Nažalost, takvih problema imamo. Oni su individualni i rijetki. No, uistinu se događaju. Nitko nije došao na takvu ideju kao ova doktorica iz Osijeka. No moram priznati da su kolege i kolegice dobro dočekali jedan takav šaljiv komentar”, kaže internist kardiolog Dean Strinić.

Oni koji smrad udišu slažu se s liječnicima. U čekaonicama i javnom prijevozu takve su situacije zapravo uobičajene. Mnogi kažu, navikli su se već na sve miomirise.Glas Slavonije

Većina se Hrvata pere šamponom, a ne gelovima za tuširanje. Dezodoranse, najčešće u spreju koristi svega 74 posto ljudi.

A prema navedenom istraživanju peremo se ipak više od Nijemaca. Šveđani najviše pažnje pridaju higijeni, dok su Britanci i Kinezi malo lijeni. I njima je mrska voda jer su pod tušem u prosjeku pet dana u tjednu.
Nives Polovina Barun

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari