OBJE SU SPAŠENE

Video | Ljubav u Jadranskom moru: ‘Jedna hobotnica vani drži se krakovima za drugu unutra. Dijeli ih samo žica’

Screenshoot / Velimir Vrzić / Morski HR

Istraživač Velimir Vrzić otvorio je vršu koju su postavili krivolovci i spasio pet hobotnica. Svjedočio je da i pod morem ima ljubavi: Srce mi se slomilo…

Predivna priča stiže iz Jadranskog mora. Predivna je zbog podmorskog istraživača Velimira Vrzića, jer da nije bilo njega, pet hobotnica završilo bi u krivim rukama.

Krivolovci već dugi niz godina bacaju svoje vrše unutar luka i lučica za izlov ribe, a to nije dopušteno. Budući da se najviše ribe nalazi unutar luka, u svakoj luki naći ćete ovakve primjere krivolovljenja, gdje su bez bilo kakve oznake što je suprotno svim važećim zakonima RH-a.

Kako javlja portal, Morski.hr, tu se uvijek nađe Vrzić koji njima kvari planove, otvara vrše i pušta ulov van na slobodu. Posljednje na koje je naletio, bila je vrša s pet hobotnica.

“Jedna hobotnica vani drži se krakovima za drugu unutra. Dijeli ih samo žica. Srce mi se lomi. Vidim inteligenciju među njima”, objašnjava Vrzić, prenose RTL Vijesti.

Vrzić je napomenuo da je u Jadranskom moru unutar luka zabranjen ribolov, a ono što krivolovci rade je sljedeće:

“Postavljaju neobilježene ribolovne alate ispod brodica postavljajući konop tek 1 m. ispod površine mora kako bi izbjegli hvatanje policije ili ribilovne inspekcije.”

Sada ima sreću što im je taj plan pokvario na vrijeme, a kako je izgledalo oslobađanje hobotnica pogledajte u videu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari