LOPOVI U LJETNOJ AKCIJI: Donosimo vam savjete kako spriječiti krađe na plaži

Ilustracija

Godišnji odmor i guštanje na plaži, krađa novčanika može potpuno pokvariti. Policijska statistika kaže da je u prošloj godini opljačkano gotovo 4.000 turista. Otkrivamo vam kako prevariti lopove

Novčanik, naočale, sat, ključevi, mobitel – sve je vidljivo i sve je izloženo te ostavljeno kao pravi mamac za lopove. Svugdje na plaži ima jako puno stvari koje su ostavljene dok su ljudi u moru. Neke od ovih stvari je možda bolje ostaviti u apartmanu ili u automobilu. Tamo bi bile sigurnije.

U zadnjih pet godina broj krađa na plažama se udvostručio. Možda je više lopova, a možda smo na odmoru i manje oprezni. Uglavnom, svatko od nas nosi na plažu mobitel nosi novčanik, ključ od automobila, sat nam možda i nije potreban, a nije nam potrebno ni previše novca.

Kako da zaštitimo stvari bez kojih ipak ne možemo na plaži? Najvažnije ih je skriti od pogleda tako da nisu vidljive, tako da lopovima otežamo put do njih jer teško da će netko ići kopati po vašim stvarima, teško da će toliko riskirati. Evo, naprimjer, ključ se može zakačiti za torbu, novčanik se može spremiti u vrećicu, staviti u šljunak i pokriti ručnikom, a mobitel se može staviti, ukoliko imate malu djecu, u običnu pelenu i zamotati. Takve pelene djeluju prljavo i neprivlačno, pa teško da će ih itko dirati.

Kada idete u more, možete zamoliti kupače na susjednim ručnicima da pogledaju vaše stvari, a možete zamoliti i čuvare na plaži.

Ovo su samo mali savjeti kako bi odmor prošao što bezbrižnije. naravno, ne moramo biti u grču jer nitko od nas ispod ručnika ili na ručniku nije ostavio škrinjicu s blagom, ali dok se kupamo, povremeno bismo trebali baciti oko na svoj ručnik.
Nikolina Radić Ančić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari