PRVI PUT VIDI MAMU: Operacija urođene mrene malenom Andreju promijenila život

Mali Dubrovčanin rodio se s mrenom na očima koja mu je prijetila da će cijeli život provesti u mraku. Njegova obitelj nije imala novca za operaciju koja će mu vratiti vid. A onda se dogodilo čudo

Čudno nas gleda, prejako mu svjetlimo s kamerom u oči. Oči koje napokon vide. To je isti onaj maleni Andrej kojeg smo snimali prije pet mjeseci. Mama i tata tada su bili na rubu. Skučeni u sobičku od 18 i pol kvadrata s Antom i bebom koja je naslijedila mamine gene. S bebom kojoj je prijetila potpuna sljepoća zbog uređene mrene.

Doktor Nikica Gabrić vidio je Andrejevu priču u našoj emisiji i bez razmišljanja odlučio pomoći. Bila je to zahtjevna operacija malenih očiju, ali trud se isplatio.

“Gleda normalno, puže po podu, vidi predmete. Hvala bogu sve je dobro prošlo, ja sam kao majka presretna. I doktoru se stvarno od srca zahvaljujem što je napravio za moje dijete”, kaže Andrejeva mama Andrea Leventić.

“Dijete ima urođene mrene i urođene nedostatke šarenice i na neki način bi bilo hendikepirano doživotno da nije operirano”, pojasnio je doktor Gabrić.

Andrej je to podnio junački. Ni na današnjem pregledu nije pustio ni suzu ni glas. Teže je bilo mami i tati.

“Prelijepo je sad kad se gledamo. Sad me i prati kad smo u stanu, jučer sam ga stavila da puže i on ide sve do mene. I non stop ja idem po stanu, a on ide iza za mene. To je nešto prelijepo za majku”, kaže Andrea koja se nije nadala da će, uz skromna primanja kojima raspolažu, ikad doživjeti tako nešto.

“Toliko dobro živimo da možemo pomagati. To nam je drago. A i da nemamo prihode kakve imamo, isto bi pomagali zato što je u našoj ljudskoj prirodi, ili mojoj prirodi, da ljudima kojima možete pomoći ne pomognete samo zato što ne mogu platiti”, rekao je Gabrić.

Marijana Čikić
Foto: Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari