FACEBOOK UVEO TAJNE RAZGOVORE: Odsad možete biti potpuno sigurni da vaše poruke nitko neće vidjeti

Ova željena opcija je konačno dostupna svima. Naime, Facebook je uveo tzv. end-to-end enkripciju pri razmjeni poruka koja korisnicima jamči maksimalnu privatnost chatanja

Brže bolje ažurirajte Messenger aplikacije jer je Facebook uveo enkriptirane razgovore koji vam jamče maksimalnu sigurnost i privatnost da nitko neće pročitati vaše poruke.

Međutim postoji ‘kvaka’: opciju morate omogućiti klikom na ime korisnika s kojim se dopisujete, a potom odaberete ‘tajni razgovori’ opciju.

Ovaj princip je nešto drukčiji od Whatsappovog gdje se end-to-end enkripcija uključuje automatski za svaki pokrenuti razgovor.

Novost je što unutar tajnih razgovora možete slati i poruke s rokom trajanja od pet sekundi do jednog dana, a kada poruci istekne rok, ona se briše zauvijek.

Baš kao i na Whatsappu, Facebook u Messengeru koristi tzv. Signal Protocol razvijen od strane Open Whisper Systems kompanije poznate po brojnim rješenjima koja se tiču očuvanja privatnosti u internet prostoru.

Vijesti.hr
Foto: Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari