"VIDITE ME KAKO ŽIVIM"

Video | Šeta svojom vilom i hladi noge u bazenu: Svadbeni video uhićenog SDP-ovca otkriva tipičnu samohvalu hrvatskog “šerifa”

Screenshoot

Na YouTubeu se može pronaći svadbena snimka uhićenog SDP-ovog gradonačelnika Vinka Grgića nastala prije sedam godina – u njegovoj vili

“Svatovi Vinka Grgića” maštoviti je naslov svadbenog videa koncipiranog poput kakvog glazbenog spota, piše Index Magazin. Sve počinje scenom u kojoj jučer uhićeni Grgić ulazi u svoju vilu gdje ga, na terasi, dočekuje njegova mladenka. On joj zatim prilazi s leđa, grli je, ljubi te joj sanjarski prolazi prstima po licu, na što se njenim licem protegne osmijeh od uha do uha.

Par zatim pleše na golemoj terasi, a u pozadini cijelo vrijeme svira Stingov hit Fields of Gold.

A onda dramaturški prevrat.

U sljedećoj sceni Grgića, po struci arhitekta, vidimo kako za računalom pregledava nacrte dok mu supruga kuha kavu. Par se zatim malo izležava na kauču, a zatim šeću do bazena gdje bezbrižno brčkaju noge. Sve završava Grgićevim stavljanjem bijelih naočala na oči i njihovim odlaskom na Vespi, piše Index Magazin.

Osumnjičen u aferi Janaf

Vinko Grgić, SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške i jedan od osumnjičenih u aferi Janaf, uhićen je jučer u svom domu. Policija je nakon uhićenja pretresla Grgićev dom.

Sabor mu je ukinuo imunitet s obzirom na to da je i saborski zastupnik.

Podsjetimo, na zagrebačkom Županijskom sudu odlučeno je da na mjesec dana u istražni zatvor ide 10 osumnjičenika iz slučaja Janaf koji su jučer izvedeni pred suca istrage. Uz ostale, u istražni zatvor idu direktor Janafa Dragan Kovačević i vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek Krešo Petek.

Njega se tereti da je šefu Janafa i gradonačelnicima Velike Gorice i Nove Gradiške davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Peteka terete i da je od rujna 2019. do 18. rujna u Zagrebu i Novoj Gradiški s Grgićem dogovorio da će mu kao nagradu za poduzimanje svih radnji potrebnih da se u postupku javnog nadmetanja izvođenje radova dodijeli zajednici ponuditelja tvrtki u kojoj je on stvarni voditelj jednog, a VII. okrivljeni odgovorna osoba drugog društva, dati 100.000 kuna.

Novinarima se danas nakon ispitivanja u USKOK-u obratio Zoran Mataić, Grgićev odvjetnik.

“Moj klijent je iznio opširnu obranu. Moja pitanja je preduhitrio zamjenik ravnatelja USKOK-a. Očitovao se o svemu, negirao je svoju krivnju i negirao je bilo kakav koruptivni dogovor. Pitanje krivnje i pitanje eventualnog istražnog zatvora su dva razdvojena pravca”, rekao je Mataić.

Mataić je rekao kako Grgić poznaje Peteka od ranije, ali kako ni u jednom trenutku nije čuo da bi se izustila ponuda o sto tisuća kuna i da bi bila prihvaćena te da to decidirano izjavljuje.

Grgić je spreman odstupiti s mjesta gradonačelnika, tvrdi Mataić.

“Ako razlog za istražni zatvor bude ponavljanje djela, a to se bude temeljilo na njegovoj funkciji, naravno da je spreman odstupiti. No spreman je odstupiti i iz moralnih razloga”, ističe, donosi Index.hr.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=209&v=GiegoPc2K8E&feature=emb_logo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari